perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Hullunkiiltoa, uuden oppimista ja motivaatiota

Meilä on nyt kaikki kämpän koirat (paitsi Amanda) käyneet agilitytreeneissä tällä viikolla. Keskiviikkona mentiin Kujeen ja Leelan kanssa vapaavuorolla kentälle. Opetin muiskulle valssin. Leela teki pientä ratapätkää (3-4 hyppyä ja putki), rengasta, keinua ja keppejä. Kyllä on nopeaoppinen tyttö. Oikeastaan saman voi sanoa niin koirasta kuin omistajasta. Mä tankkasin ite valssia vaikka kuinka kauan, muisku oppi sen parilla kokeilulla.

Kujeen kanssa testailin vähän kierrosten vaikutusta. Innostin sitä pallon kanssa, ja eihän ohjaamisesta tullut mitään. Vauhtia oli kyllä, mutta niin paljon, ettei neiti pysyny mun näpeissä, sain sen väärälle hypylle, väärään päähän putkea, haukkumaan kun en ehtinyt ohjaamaan ajoissa ja muuta hauskaa. Sitten otin saman pätkän nami-palkkauksella. Täydellistä. Ei irronnut yhtä hyvin esteille, mutta homma toimi. Kyllä me tehdään niin, että ensin opetellaan pienillä kierroksilla ja sit vasta nostetaan. Eihän siitä muuten mitään tuu. Otettiin vähän rengasta, keinua ja keppejä. Keinu oli aika jännittävä, mutta muiskun ja mun välissä siitä saattoi mennä yli. Kepit Kuje osaa paremmin kuin muut koirat yhteensä. Ei mitään hajua missä välissä se on niitä käyny opettelemassa.

Mulla on selkeästi vaikea hahmottaa omien ja "omien" kokemattomien koirien osaamista. Samaa vikaa on muiskua opastaessa. Oletan, että kaikki on tietyssä pisteessä ja osaa jo kaiken. No, onneksi kaikki osasivat :D

Torstaina otin Onnin mukaan ja ennen omaa koulutusta oltiin treeneissä. Tehtiin rata, puolikas rata ja vielä putken ulkosyrjältä ohjaamista. Onni oli ihana. Sillä on motivaatio katossa. Pitää vaan muistaa palkata usein ja liikkeessä. Viimeisessä putken harjoittelussa alkoi jo näkyä, ettei yhden esteen hinkkaaminen millään meinaa kiinnostaa. Ja kepit on karmeet. Mutta rengas meni tosi nätisti, mistä oon tyytyväinen, sillä viimeksi kisoissa juuri siitä tuli hylky. Harkitsen omia iltakisoja. Pitäis vaan ostaa lisenssi..

Ei kommentteja: