maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Vaaleanpunaiset sukat

Meillä on viime viikot vietetty suruaikaa, joten blogikin on ollut hiljainen. Ollaan silti yritetty elää eteenpäin treenattu ja kisattu. Eilen Pila sai toisen nollan 1-luokasta, joten sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa tähänkin blogiin jotain.

Pilan kanssa ollaan kisattu jo yli vuosi ykkösissä. Yleisin tulostaso on nopea vitonen tai hylly. Kesällä olin vakaasti sitä mieltä, että me ei olla valmiita kakkosiin. Vieläkin Pilan osaamisessa on pahoja puutteita, mutta sen jälkeen kun suunnitelma astuttamisesta oli löyty lukkoon, päätin, että yritetään nousta kakkosiin ennen juoksun alkua.

No luonnollisesti kisakauden aluksi Pilan esteosaaminen hajosi palasiksi. Keppejä ei voinut pujotella loppuun, sinne oli pakko rynniä niin, ettei kokoaminen enää onnistunut. A:lle ei muka yhtäkkiä tarvinnutkaan pysähtyä. Puomille saattoi pysähtyä puoleen väliin alastuloa. Niin kovin keskeneräistä esteosaamista.

Ensimmäisen nollan Pila sai Turussa viime vuoden marraskuussa . Ei ollut nätti rata. Kontaktisuoritukset tosi hilkulla ja tilanne ei ollu mulla yhtään hallinnassa. Pila on niin nopsa ja mä en ole tarpeeksi osaava ohjaaja. Tähän päälle se, että Piu ei kestä oikein ohjausvirheitä.

Tänä vuonna ollaan saatu vähän mun ohjauksen sähläävyyttä vähennettyä. Ei vieläkään hyvää, mutta pystytään jo tekemään eheitä pätkiä, jopa hyviä pätkiä. Pilan ohjaaminen on aina nautinnollista, jopa silloin kun se menee päin mäntymetsää rytisten. On vaikea olla nauttimatta, kun näkee miten koira loistaa saadessaan mennä.

Tässä kuussa kisatut startit ovat olleet ohjauksen ja yhteistyön suhteen jo kohtuullisen hyvällä tasolla. Valitettavasti esteosaaminen hajosi osiin. Pila lukee rataa jo kohtuullisen hyvin ja irtoaa. Tosin se irtoaa myös niin hyvin, etten aina tajua minne asti se saattaa livetä. Erityisesti putkiin irtoaminen tapahtuu hyvin nopeasti. Ei tarvitse kuin kääntää rintamasuunta vahingossa kohti putkea ja sinne meni. Vasta koiran jo mentyä tajuan rintamasuunnan oikeasti sinne näyttävän. Pila lukee hyvin ohjausta.

Eilinen rata oli ensimmäinen oikeasti hyvä puhdas rata mitä ollaan kisoissa tehty. Ohjaus oli kohdillaan ja koira osasi. Se oli sen näköinen nolla mitä haluan. Olen todella tyytyväinen.

Video

Nyt tiedän, että pystytään tekemään hyviä ratoja. Saa nähdä missä vaiheessa Pilan juoksut alkaa ja kuinka paljon meillä on aikaa metsästää puuttuvaa nollaa. Mahdollisimman moniin kisoihin yritetään päästä, mutta en aio ottaa tavoitteesta paineita vaan pyritään tekemään hyviä ratoja. Mulla on loistava koira, eikä meillä ole kiire minnekään.

Otsikko viittaa siihen, että taikauskoisesti mulla on kisoissa ollut vihreät sukat, mutta eilen oli jalassa pinkit. Ehkä hyvät suoritukset ei olekaan sukan väristä kiinni? BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

1 kommentti:

jassu kirjoitti...

ONNEA!!! Siis aivan mielettömän hieno rata! Syystäkin saat olla tyytyväinen, niin itseesi kuin koiraasi :)
Harmi, ettei ehitty yhtään jutteleen JATtilassa. Ois ollu nin kiva nähä Pilaakin ihan livenä. No ens kerralla sit.