sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Lisää kyläilijöitä ja mittaustuloksia

Muisku oli viikonlopun poissa ja Leela oli täällä loppu lauman seurana. Tullessaan äsken takaisin hän toi mukanaan joukon uusia ihmisiä meille kylään. Pelottavia ulkomaan kieltä puhuvia ihmisiä. Minä piilouduin omaan huoneeseeni koodailemaan, mutta koirat kohteliaasti menivät oitis pitämään seuraa uusille ihmisille. Ne ovat huomattavasti sosiaalisempia kuin minä :D

Onnille on kehittynyt hyvin ärsyttävä tapa nousta ihmisiä vasten nojaamaan. Se on vähän liian innoissaan kaikista ihmisistä eikä malta pysyä neljällä jalalla. En ole kovin ankaralla kädellä kitkenyt tapaa pois vaan antanut sen joskus nousta itseänikin vasten ja nyt saan katua. Amanda onneksi harvemmin nousee vieraita ihmisiä vasten. Tosin silläkin on huono tapa raapia tassulla istuvia ihmisiä saadakseen lisää rapsutuksia. Onneksi se sitäkin tekee lähinnä tutuille. Kumma miten sitä osaakin olla joskus laiska opettamaan pahoja tapoja pois. Saa sitten hävetä, kun koirat temppuilevat ja voi syyttää vain itseään.

Minulta kysyttiin eräässä näyttelyssä, että voiko meille tulla lainkaan vieraita kylään kun minulla on länderi. Taisin vastata, että kyllä meillä ainakin hyvin on bileitä pidetty ja koirat hilluu vieraiden keskellä. Mahtaako tosiaan olla sellaisia ländereitä, joiden kotiin ei voi mennä? Pelottava ajatus. Meillä on sentään Leelakin nopeasti tottunut siihen, että erinäköistä porukkaa piipahtelee satunnaisesti käymässä.

Glennipulinassa oli puhetta glennien koosta ja kaivoin tänään mittanauhan esiin.
Onnin mitat ovat
Kaulan ympärys: 41 cm,
Rintakehä 63-64 cm (mittasin siitä mistä oli noin suurinpiirtein paksuin, siitä mistä menee valjaiden hihna niin mitta on 61 cm)
Säkäkorkeus 33 cm
Painoa herralta löytyy noin 19 kg.

Kun kerran Onnin mittaisin, niin ajattelin, että katsotaanpa Amandankin säkä. Mittaustulokset olivat 41, 42 ja 42,8 senttiä. Hmm.... Pitänee pyytää valmentajaa mittamaan harkoissa Amandan kunnolla.


Lisäys: Pahus ois pitäny pyytää kyläilijöitä tutkiin Amanda pöydällä. Miksi nää tulee aina mieleen siinä vaiheessa ku porukka on häipyny.....

Ei kommentteja: