lauantaina, kesäkuuta 19, 2010

Ihana, kamala murkku

Pilalla on ihan selkeä murkkuilukausi. Se on tässä muutama kuukautena pahentunut. En muistanutkaan kuinka ärsyttäviä vuoden ikäiset läntsyt osaa olla. Kujeella ei murkkuilua ollut, mutta Amandalla oli, juuri mulle tullessaan. Tulee Pilan käytöksestä flashbackeja ja voi lohduttautua tiedolla, että sitkeällä sosiaalistamisella saa ihan fiksun ja varman koiran. Erojakin toki on sillä Amanda stressaa tosi herkästi (yhä), mutta Pila on sen suhteen varmempi vaikka onkin melkoinen sätkylä tällä hetkellä.

Viime viikonloppuna käytiin kahdessa näyttelyssä. Esiintymässä oli sekä Kuje että Pila. Lauantaina käytiin Tuurissa ja koirilla ei sen kummemmin ollut tuuria tulosten suhteen. Molemmille H:t. Oli aika arvattavissa, koska tuomarina oli suomalainen, Elina Haapaniemi. Tuomari oli muuten ihan älyttömän mahtava ja suosittelen lämpimästi käymään murkkuilevan junnun kanssa, koska osasi käsitellä hyvin koiria ja oli tosi kärsivällinen. Kujeen esitti V:n poika. Taas kiitokset tuomarille ymmärtäväisyydestä ja kärsivällisyydestä nuorta esittäjää kohtaan. Ja Kuje oli tosi upea. Se on jossain asioissa niin helppo ja luotettava.

Pila sai pikkasen kritiikkiä trimmauksesta tai lähinnä sen puutteesta. Olen kyllä sitä mieltä, että se on ihan hyvä korvahapsuineen. Musta ne sopii Pilalle hyvin. Pilalla on kuitenkin tosi hyvä turkki ja helppohoitoinen. Jos V haluaa itse trimmailla, niin ei mulla mitään sitä vastaan ole. Mulla on niin Ama kuin Kujekin luomuturkkisia ja saavat ollakin. Kuje ei silti saanut kommenttia huonosta trimmistä. Ehkä siksi, ettei sillä juuri trimmattavaa ole.

Sunnuntaina suunnattiin Orivedelle. Näyttely oli kyllä aika mielenkiintoinen. En ehkä koskaan ole hävennyt niin paljon kehässä, sillä Pila keksi haukkua tuomarin pystyyn. Olisin voinut vajota maan alle. Piupau oli sitä mieltä, ett tuomari on ihan superpelottava. Se meni kyllä haistelemaan kun (todella pitkä) miestuomari meni kyykkyyn, mutta haisteltuaan peruutti kauemmas. Karmeesta show:sta huolimatta Sergio Pizzorno valitsi Pilan parhaaksi nartuksi ja koska uroksia ei kehässä ollut niin ROP tupsahti samaan syssyyn.

Pila ROP

Oriveden näyttelyssä oli tuota kehäkauhua lukuunottamatta kivaa, sillä paikalla oli tuttuja. Ehdittiin vähän treenaileen ennen kehää. Terveisiä vaan kaikille ja Ronjalle onnittelut vara-sertistä! Kuje sai EH:n ja kehut luonteesta. No se olikin aikas paljon paremmin käyttäytyvä kuin tyttärensä.

Pila sai sattumalta nopean ajan silmäpeiliin. Siellä se käyttäytyi todella hyvin, vaikka mua jännitti, että kuinkahan mahtaa murkku malttaa seisoskella peilattavana. Rokotuskin annettiin ihan huomaamatta. Että toivoa fiksuun käytökseen on. Peilauksesta tuli terveen paperit. Ei mitään huomautettavaa. Tosi hienoa. Kujeen ja Totin pennuista on nyt taidettu kolme viidestä peilata ja kaikilla terveet silmät. Ihanaa!

1 kommentti:

jassu kirjoitti...

Ihana kuulla, että Pilan silmät olivat terveet!!!! :)

jassu