maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Kätilöimässä: Wilman synnytys

Vappuaattona olin vahtimassa, ettei Wilman synnytys käynnistyisi ja Vappupäivänä menin sitten katsomaan, joskos synnytys jo käynnistyisi.



Oli ihan mielenkiintoinen verrattuna Chilin ja Kujeen synnytyksiin, kun Wilmalta oli ekan pentueen aikaan otettu ylös lämpöjä ja samoin tässä toisessa. Ja kun oli vanhat lämpömittaukset ylhäällä, niin pääsi hyvin vertailemaan miten samaan tyyliin synnytys eteni.



Wilman avautumisvaihe oli pitkä. Odottavan aika on melko loppumattoman tuntuinen kun aamulla aloitettiin odottelu ja yhdentoista aikaan illalla syntyi ensimmäinen pentu. Lopuista ei sitten vappupentuja tullutkaan.



Ensimmäisen ja toisen pennun välikin venyi pariin tuntiin. Wilmalla ei tuntunut olevan minkäänlaista kiirettä näissä asioissa. Kolmannen välikin taisi olla tunnin tienoilla, mutta sen jälkeen pentuja syntyi nopeammin aina sinne seitsemänteen asti.












Tässä vaiheessa Wilma pestiin ja pentulaatikko siivottiin. Väsyneiden ihmisten uinahtaessa hetkeksi oli Wilma kuitenkin synnyttänyt vielä kahdeksannen pennun. Siellä se oli tyytyväisenä aamulla porskuttamassa muun joukon jatkona.



Synnytys kesti aika pitkään, mutta onneksi kaikki muuten sujui helposti. Kaikki pennut vaikutti oikein elinvoimaisilta ja Wilma niitä innokkaasti hoivaili. Melkoinen poikakatras kun tuli 6 kuusi poikaa ja 2 tyttöä.



Tytöt ovat melkein samanväriä, kolmantena syntyneellä pennulla on selässä valkoinen kolmio, joka viimeisenä syntyneeltä tyttöseltä puuttuu.



Pojissa sitten onkin aikas laaja värivalikoima tummasta vaaleaan.



Oli kyllä hieno kokemus päästä seuraamaan. Kiitoksia kovasti koko Lepolan perheelle :) ja Wilmalle toki myös :)

1 kommentti:

Welmuset kirjoitti...

Onnea Lepolaan !