tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Miniläppärin lyhyt elämä

Miniläppärit ei todellakaan ole kovin pitkäikäisiä kapistuksia. Ainakaan mun käytössä tai mulle sattuneet tapaukset. Ensimmäinen Acer meni heti vaihtoon. Mukava vaaleanpunainen söpöstys, joka oli pakko vaihtaa valkoiseen versioon, koska vaaleanpunainen ei lähtenyt asentumaan. Valkoinen oli pitkäikäisempi versio ja jaksoi vuoden päivät ennenkuin lyhistyi.

Asus on tähän astisista sitkein (puolitoista vuotta kesti kannettavana). Se sitkutteli hajonneella näytölläkin pitkän tovin, kunnes lähti huoltoon. Huollosta pinkki Asus palautui toimivan näytön ja hajonneen akun kanssa. Kiva huolto, kun tuhosi akun ja korjaamaan eivät suostuneet. Läppäri toimii moitteettomasti verkkovirralla, mutta ei se enää ole kannettava. Todella raivostuttavaa. Uuden akun osto ei onnistu, koska koneessa ei ole irtoakkua ja huolto maksaisi enemmän kuin uusi kone.

Joten ostin uuden miniläppärin. Samsungin versio kesti päivän. Lähti hajoneen hiiren vuoksi huoltoon. Parissa viikossa huollosta saapui uusi kone. On nyt kestänyt kaksi päivää. Windowsin versio 7 starter on muuten ihan susi. Epäsuosittelen. Taustakuvaakaan ei pysty vaihtamaan. Katsotaan kauan tämä viides kokelas selviää.

Ei kommentteja: