maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Kisapäivityksiä

Taas on blogiin kirjoittaminen jäänyt vähemmälle. Laitetaanpa vähän päivityksiä.

Kisat Vaasassa


Käytiin kesäloman aikaan kääntymässä Vaasan suunnalla viikonloppukisoissa. Amandalla oli viisi starttia ja Kujeella kaksi. Näistä V ohjasi viikonlopun parhaan tuloksen meidän osalta Kujeen kanssa vitosella. A:n kontaktivirhe. Kuje ei koskaan aikaisemmin ole tehnyt kontakti virhettä mutta näinpä vaan tyttö loikkasi suoraan harja alas. Viikonlopun huonoimmankin tuloksen V sai tehtyä Amandan kanssa kun koira karkasi radalta. Aman hermot nyt ei oo kaikkein parhaat. Aluksi se ei meinannut malttaa jäädä lähtöön ja lopulta kesaken radan päätti lähteä etsimään minua.

Oma ratani Kujeen kanssa ei mennyt ihan putkeen. Ensin Kuje säikähti keinua joka laskeutui totuttua nopeammin ja sitten en ohjannut kunnolla A:lle jolloin Kuje tuli ohi. Mutta fiilis oli ihan kiva. Aman kanssa ei menneet myöskään radat ihan nappiin. Tuliko meille parikin hyllyä. Kepeiltä taisi tulla vitosia ja oisko ollu jokunen kielto. Ei enää ihan muista. Hyllyt tuli vääristä putken päistä. Ama oli aika hermona, joten meni vähän söhlimiseksi kaikin puolin.

Kisat Oulussa 12-13.9

Molemmille koirille oli ilmoitettu yhteensä neljä starttia. Kuje oli molempina päivinä yhden startin verran V: ohjauksessa. Kaikin puolin hyvät kisat. Oli niin rento meininki. Ainakin mun puolelta. V sen sijaan sai kokeilla miltä tuntuu kisajännitys. Hah! Kerrankin.

Lauantaina mulla oli Kujeen eka startti. Kiva sujuvaa menoa ja arvatkaa kuka taas vaihteeksi hankki vitosen kepeiltä... Plääh. Mä oon niin surkea keppien ohjaamisessa. V:n kanssa Kuje teki vitosen kun lähti vedättämisessä pituuden ohi. Tais siinä samalla tulla yliaikaakin. Palkinnoille kummiskin näillä tuloksilla päästiin.

Aman kanssa tein pari virhettä. Jälkimmäisessä kisassa yllätysyllätys vitonen kepeiltä. Ekan radan kepit sen sijaan meni hyvin, mutta ohjaus petti sen verran, että saatiin pari kieltoa. En tajunnut, että renkaalta tultaessa Aman tippuu tyhjyyteen eikä nää seuraavan olevaa A:ta ollenkaan. En tajunnu kutsua sitä vaan oletin sen menevän A:lle ilman käskyä. Siitä ohitus ja sen jälkeen mulla meni pakkas sekasin ja homma hajos viimeisen hypyn ohitukseen. Olen silti tyytyväinen menoon. Olin rento, enkä jännittänyt ratoja.

Sunnuntaina V meni Kujeen ekan radan, joka oli hyppis. Kisajännitys iski päälle ennen rataa ja keppien kohdalla ohjaaja oli ihan paniikissa. Kepeiltä kaksi kieltoa ja vielä kolmas suoralta putkelta eli hylly tuli. Mun rata oli rentoa ja sujuvaa, mutta käsi heilahti sen verran pahasti, että saatiin kielto kun Kuje luki, että osoitan A:lle sen käskyttämäni hypyn sijaan. Harmi, mutta kepit oli ehdottomasti koko viikonlopun parhaat, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Amandan ratojen alkaessa aloin olla jo aika väsynyt. Lähdettiin luokan viimeisenä ja meitä ennen kisannut koirakko teki ensimmäisen nollaradan. Siinä vaiheessa päätin, että menen kepit vetämällä väli kerrallaan. Taktiikka toimi, mutta oli hidas. Tehtiin nolla sijoittuen toiseksi eli ei ollut nousunolla.

Hyppyradalla ei sitten ollutkaan kuin kaksi koirakkoa kisaamassa, kun meidät voittanut koirakko siirtyi kolmosiin. Kisattiin supernopeaa Råtta-kelpietä vastaan. Ajan puolesta ei mitään mahdollisuuksia, mutta Råtalla tipahti valitettavasti yksi rima alas. Lähdössä tiesin että että puhtaalla radalla olisi mahdollisuus nousunollaan. Hermot näkyi radalla, ohjaus oli sähläävää. Ama kaartoi ja valui. Paikkasi mun mokia joka toisella esteellä. Kepit oli tönköt, todella hirveät. Viimeiset kolme estettä oli ainoat jotka meni hyvin. Nolla ja meidän ensimmäinen voittonolla.

Erinomainen kisaviikonloppu. Koirat toimivat hyvin ja olivat hyviä. Kaikki virheet oli kieltoja ja puhtaasti ohjauksesta johtuvia. Kontaktit otettiin. Kujeen keinu oli joka radalla puhdas ja hyvä. Koirat pysyivät lähdössä ja Ama oli ennen ratoja rento. Kävin joka kisassa kättelemässä tuomaria eli nyt ois kasassa myös ilmaislippuja seuraaviin viikonloppu kisoihin. Että täytyneen lähteä uudestaan Ouluun kisaileen.

Ei kommentteja: