keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2010

Piskuinen talo

(Vastataanpa Teijan kysymykseen tälleen ihan blogitekstin muodossa. ;) )
Talo ja pihapiiri

Talon osto ei oikeastaan ollut mitenkään suunnitelmissa vielä. Käytiin poikaystävän kanssa kattelemassa kesämökkejä. Löytyi yksi aivan ihana. Vertailun vuoksi päätettiin katsoa miltä näyttäisi halpa omakotitalo Tampereelta. Niinhän siinä kävi että Piskuinen talo ihastutti meidät. Tamperelaisena siis pysytään vastakin.

Nyt olen ihan oman talon hämmentynyt omistaja. Huimaa. En vieläkään ihan saata uskoa, että se on oma. Onhan se pieni, mutta enpä itsekään niin hirveästi vie tilaa. Talossa on oikeastaan vain yksi huone ja keittiö. Yläkerrassa on pari huonetta, mutta niiden huonekorkeus on matala, joten niitä ei virallisesti lasketa. Vaikka itse mahdun seisomaan hyvin, niin pidemmillä ihmisillä tulee katto nopeasti vastaan.

Ylakertaa

Tarkoitus ei ole muuttaa vielä vaan hengataan epämääräisesti poikaystävän asunnossa ja talossa. Ei ole ihan tietoa kuinka hyvin talo on eristetty ja lisäksi tarkoitus olisi remontoida kylppäri. Kuntotarkastaja kävi katsastamassa talon ennenkuin ostin sen, joten toivon mukaan ei tulisi mitään kauheita yllätyksiä. Onhan se vanha, mutta ihan asumiskelpoinen. Ja kovasti mun näköinen.

Sijaintiin olen tyytyväinen. Bussit kulkee talon vierestä. Koska mulla ei vieläkään ole ajokorttia tai taitoa ajaa, niin aikas tärkeä juttu mulle. Eikä talolta niin pitkä matka keskustaan ole autolla, bussilla kyllä aikaa menee melkoisesti, mutta niinpä se kiertelee kauan muualtakin. Työmatkaan menee poikaystävän luota bussilla noin tunti ja talolta matka on vartin pidempi, vähän riippuu kuinka bussit osuu yhteen. Parhaimmillaan työmatkaan saa puolisen toista tuntia bussilla kun saman ajaa omalla autolla vartissa. Ihan pikkasen alkaa houkuttaa ajokortin hankkiminen...

Ama tutkii pihaa

Koirat on viihtyneet hyvin kun saavat vapaasti juosta sisälle ja ulos. Saatiin aidattua osa pihasta niin voi pitää huoletta ovea auki. Mäkin iskin lähes yhden naulan, että tavallaan osallistuin aidan pystytykseen. Ja keittiössä ruuvasin yhden ruuvin. Oikein hyvällä tolalla siis on remontointi. No eiköhän sitä ajan mittaa opi. Kylppärin lisäksi mitään suurta ei tarvitse tehdä vielä. Pintaremonttia kyllä tarvitaan. Talvella näkee sitten kuinka paljon tarvii eristellä. Ainakin nyt parina yönä jotka on talolla vietetty on ollut ihanan viileää verrattuna kerrostaloon.

Ei kommentteja: