maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Tara Tampereen visiitillä

Sunnuntaina Tara-heeleri emäntineen tuli kylään. Meille löytäminen oli melkoisen kiertelyn takana, sillä en osannut lainkaan neuvoa miten autolla pääsee ajamaan meidän luoksemme, saati sitten, että olisin osannut neuvoa parkkipaikalle. Lopulta he saivat suhteellisen läheltä paikan ja kävimme Onnin kanssa opastamassa heidän talomme pihaan.

Tutustutimme tytöt pihassa. Amandahan on Taran nähnyt aikasemmin, mutta Leelalle neito oli uusi tuttavuus. Tytöt nuuhkivat Taraa vähän epäillen, mutta eivät olleet vihamielisiä, joten uskalsimme päästää koko konkkaronkan sisällä vapaaksi.

Majoitimme vieraat minun huoneeseeni ja minä kömmin yöksi muiskun viereen. Meillä on sääntö, ettei koirilla ole asiaa muiskun sänkyyn. Koirat taas ovat tottuneet nukkumaan minun vieressäni. Leelakin kömpii viereeni nukkumaan. Yllättävää kyllä Onnille oli vaikein pala olla nukkumatta sängyssä. Tytöt kääriytyvät iltaisin molemmat viereeni. Amanda nukkuu yleensä vähän kauempana ja Leela käpertyy peiton alle kylkeeni kiinni. Onni hyppelehtii nukkumaan sängylle noin viiden minuutin torkuille ja palaa sitten lattialle.

Viime yönä Onni olisi halunnut tulla tavalliseen tapaan nukkumaan hetkeksi sänkyyn. Mutta muiskun sänkyyn ei saa tulla, joten sain kieltää sitä hyppäämästä. Voi mikä vinkuna ja ulina sängyn vierestä kuului. Onni vinkuu sängyn vieressä, jos se ei mielestään mahdu sinne, jolloin väistän vähän ja se saa hypätä paljastuneeseen tilaan. (Joo tiedän, säälittävää hemmottelua... ;) ) Onni vinkui ja vinkui, että olisin väistänyt, mutta enhän minä voinut väistää. Se hyppäsi kahdesti sänkyyn, jolloin juiduin käskemään sen alas. Me taistelimme koko yön siitä, että saako se tulla viereen vai ei. Ei se tullut, mutta eipä ollut virkistävä yö, enkä herännyt mitenkään pirtenä aamulla. Onneksi muisku sai nukuttua ja pääsi virkeänä töihin.

Aamulla menimme Taran emännän ja kaikkien neljän koiran kanssa jonnekin Kauppiin UKK-instituutin lähelle lenkkeilemään. Ihana oli päästä kivaan lenkkimaastoon. Koirat nauttivat vapaana juoksentelusta.

Ei kommentteja: