tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Agilityviikonloppu -reppureissusta SM-kisoihin

Perjantai

Viikonloppu meni pääasiassa agilityn parissa. Perjantaina pakkasin Amandan reppuun ja pyöräilin kohti Niihamaa. Neiti joutui reppumatkustajaksi, sillä lämmittelystä olisi tullut liian pitkä jos olisimme kävelleet agikentälle. Kyytiä meillä ei tällä kertaa ollut ja bussi ei yhtään vaihtoehtona houkuttanut. Koska Kuje on iloisesti saanut matkailla repussa, päätin kokeilla miten homma Amandan kanssa sujuisi.

Länderi on sopeutuvainen otus. Amanda istuskeli nätisi repussa, vaikka ei niin kovin innostunut touhuun ollutkaan. Otin sen repusta ennen Niihamaan tuloa ja päästin kävelemään lihaksensa lämpimäksi. Vähän ehkä liian pitkä lämmittelymatka. Seuraavalla kerralla jos tulee lähdettyä, voisi antaa vielä pitempään olla repussa.

Treenit menivät jotenkuten. Valmentaja oli meille tehnyt radanpätkän. Eteenlähetyskohta tökki, koska Amanda ei irtoa. Renkaalle meno toisesta suunnasta oli myös vaikea. Amanda tuppasi hyppäämään ohi. Loppujen lopuksi jäi silti ihan hyvä mieli, vaikkei mikään niin mainiosti sujunutkaan.

Takaisin kotiin mentiin kävelen. Onnistuin varsin ansiokkaasti löytmään uuden, ehkä hituisen kiertävän reitin takaisin. En tajua missä kohtaa menin muka eri reittiä, mutta tultiin täysin erisuunnasta takaisin kuin mistä oli lähdetty. No pääasia, että päästiin kotiin.

Illalla meille tuli Tara-heeleri omistajineen. Menin yksin neljän koiran kanssa heitä ulos ensin vastaan. Ripoittelin koirat ympäri pihaa ja sitten tervehdittiin erikseen jokaista. Parempi varmistella kuin antaa tappelun syntyä. Tara ja Kuje leikkivät innoissaan keskenään. Kuje onkin melkolailla Taran korkuinen jo. Pian heeleri jää meidän tyttöstä pienemmäksi.


Lauantai ja sunnuntai

Aamulla herättiin hyvin aikaisin. Koirat lenkille, eväät reppuun, Kuje mukaan ja menoksi. Suunnistimme kohti Ylöjärveä ja agilityn SM-kisoja. Oli mahtava päivä! Meillä oli pieni muotoinen länderien pentumiitti, sillä paikalta löytyi neljäkappaletta länderinpentuja. Oli Kujeen sisko Flii ja Jazzmon F-pentueesta kaunis Foxi ja Toto. Eipä muuten ole missään näyttelyssä näkynyt nin paljon ländereitä kuin mitä paikalla oli sekä sunnuntaina, että lauantaina. Mahtaakohan olla jotain toista rotua, jossa aglityn arvokisoissa on niin suuri osallistumisprosentti?

Päivä meni ländereitä kuvaten. Kamerassa on satoja erittäin huonojoa otoksia. Joukkuekilpailuissa sekä maxien, että medien voittajajoukkueissa oli ländereitä. Lisäksi Thelma-walesi, jota mentiin myös kannattamaan oli toiseksi tulleessa medijoukkueessa.

Olipa kiva nähdä Bella ja Duo ihan luonnossa eikä vain netin kuvissa. Terkkuja vaan Annariinalle! Ylipäätään tuli juteltua yhdelle sun toiselle ja tunnelma oli leppoinen. Kiitokset kaikille niin lauantaina kun sunnuntaina seuraa pitäneille!

Sunnuntaina jännättiin yksilökisoja kera Amandan ja Kujeen. Ensin oli hyppyrata ja siitä osa koirista pääsi finaaliin. Oli hienoa seurata taitavien koirakkojen menoa. Monta kertaa meni ihan kylmät väreet selkää pitkin, kun niin upeita suorituksia näkyi. Ihan uskomatonta yhteistyötä. Medeissä muuten Tilda ja Jetti pokkasivat pronssia, joten vielä kerran onnittelut sinne! Ihana nähdä länderi palkintopallilla, vaikka palkintojen jaon aikaan olinkin jo töissä.

Tosi hieno viikonloppu! Kiitokset vielä Nannalle, joka jaksoi meitä kuskailla.


Ps. Jos medikokoisten länderien omistajia kiinnostaa kuvat omista koiristaan (ja itsestään :D ), niin mulla on joitain koiria kuvattuna. Kaikkia en varmaan ole saanut ikuistettua ja toisista on kasoittain kuvia. Mulla ei ole hajuakaan kuka mikin koira on. Voipi laittaa kotisivuilta löytyvään osoitteeseen mailia, jos kiinnostaa. Sunnuntain kuvia en vielä ole saanut koneelle asti, mutta jahka saan ensin vähän tehtyä tilaa niin siirtelen nekin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tattista vaan sinne :) Kiitos kuvista ja oli kyllä kiva nähdä ihan luonnossa!. Hieman huvitti huutaa sulle: Moi Hanna ja Kuje! Minä olen Bellan & Duon omistaja ;) Hyvä tapa aloittaa keskustelu... :D No koira ihmisiltä voi odottaa ihan kaikkea!.

P.S. Suosittelen niitä vauvakelmuja ovat kyllä aika hintavaa kangasta, mutta ovat kyllä sen arvoiset ;)

Nim. pisulakanoiden takia monelta patjan ja petarin pesulta säästynyt...