torstaina, joulukuuta 13, 2007

Aktivointia arkeana

Sainpas mäkin vaihdettua talvisemman kuvan blogiin. Tarkoitus oli vaihtaa blogin ulkoasu siinä kuin kotisivujenkin, mutta se on vähän jäänyt.

Tänään on ollut koirilla aktivointipäivä. Tarkoitus oli keskittyä siivoamiseen, mutta jotenkin kummasti tuli keskittyä muuhun. Aamu aloitettiin leikkihetkellä Nugan kanssa. Näimme Nugan omistajineen läheisellä kentällä ja en malttanut olla poikkeamatta moikkaamassa. Samalla sitten koko jengi sai purkaa energiaansa juoksemalla vapaana Nugan lelun perään.

Päivälenkille otin mukaa ihan oman lelun koirille ja kierrettiin samaiselle kentälle leikkimään. Tarkoitus oli innostaa Kujetta tuomaan lelua siinä leikin varjolla. Se ei sujunut järin kummoisesti, mutta Onni osaa oikein kivasti palauttaa lelun. Hauskaa meillä joka tapauksessa oli ja ohi menevistä koirista huolimatta kaikki pysyivät kivasti luona, vaikka olivat vapaana. Taskussani olevalla namipussilla ei varmaan ollut minkäänlaista osuutta siihen, että jääräpäisimmätkin tottelivat salamana käskyn kuulessaan. Myös silloin kun käsky selvästi oli osoitettu jollekulle muulle.

Illemmalla meille tuli pitkästä aikaa miesvieras käymään. Kuje ei juuri miehiä ole tavannut, joten oikein hyvää teki tytölle. Mies piti ensin haukkua ja sitten punkea syliin. Touhon haukkumiseen on keksittävä jotain, sillä se tekee mut hulluksi. Oli kiva saada kuulla Kujeesta kommentti, että se on hyväluontoooone otus. Onhan se ihana, vaikka vähän turhan kova vahtimaan tai lähinnä ilmoittamaan asioista.

Ei kommentteja: