maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Messarireissu ja näyttelykauden lopetus

Nyt on sitten tämän vuoden näyttelyt käyty. Niin sitä vaan tuli käytyä maistamassa kehien huumaa ja nauttimassa ystävien tapaamisesta. Tarkoitus oli alunperin käydä useammassa, mutta paljon vähemmän päästiin liikenteeseen kuin mihin olisi mieli tehnyt. Ovat ryökäleet hinnoitelleet näyttelyt ihan turhan kalliiksi huviksi näin opiskelijabudjetille ja näemmä hinnat on ensi vuonna vielä kovemmat.

Näyttelykausi huipentui taas Messarissa. Lähdettiin oikein kunnon reissulle, ensin piipahdettiin Turussa ystävien luona, sitten suunnattiin Kipan luo ja vietettiin kivat pikkujoulut ja lopuksi Messarin kautta kotiin.

Viime vuoden Voittajanäyttely oli koko vuoden paras ja niin taisi olla tänäkin vuonna. Tulokset jäivät kyllä meidän osalta aika tylsiksi, mutta fiilis oli ihan huippu. Länderikehän ympärillä vilisi ystäviä ja tuttuja. Höpinää riitti ennen kehää. Ehkä hauskin kehän odottelu pitkiin pitkiin aikoihin.

Kujeen kanssa lähdettiin metsästämään ennen kehää nameja ja päädyttiin mittaukseen. Olinpa taas niin itseni. Vastaan tuli nainen, joka kysyi saako Kujeen mitata vaatteiden mittoja varten. Oitis lupasin ja lähdin naisen matkaan mittauspaikalle. Vasta nostaessani Kujetta pöydälle aloin miettimään, että onkos kaikkein fiksuinta pöydällä oloa ennen kehää. No Kuje seistä pönötti tyytyväisenä ja tuskin huomasi mittailuja. Eipä sille jäänyt huonoa kuvaa ja saatoin huokaista helpotuksesta. Se on niin rennon letkeä otus.

Löysin nameiksi lopulta jotain kissanherkkuja, jotka maistuivat tytölle. Seurattiin ensin urosten kehä ja sitten sännättiin junnuluokkaan. Siellä olikin seitsemän koiraa paikalla. Melkoinen määrä. Sekä Jazzmon, että Kipazinin viimeisimmästä pentueesta olivat kaikki nartut edustettuina. Oli aika huisia olla niin suuressa luokassa. Kujeen liikkeet menivät vähän haisteluksi, mutta se seisoi tosi nätisti paikoillaan. Tuomari oli käynyt kopeloimassa junnu-uroksia maassa, mutta Kujeen kohdalla hän ainakin vaan heilutti laiskasti kättä.

Yksilöarvostelussa nostin Kujeen pöydälle, sillä aikaa, kun edellistä arvioitiin. Tuomari tuli tutkimaan Kujetta. Tutki ja tutki. Kuje oli ihan varmasti kauiten pöydällä koko länderiporukasta. Se kopeloitiin läpikotaisin. Hampaat, etujalat, takajalat, selkä, maha, turkki... Ja koko sen ajan Kuje seistä pönötti asennossa kuin pieni tinasotilas. Voi jestas olin niin ylpeä. Kukaan koirista ei ole koskaan ollut niin uskomattoman upea pöydällä kuin Kuje oli. Se mitattiinkin ja kokoajan Kuje oli rento ja tyytyväinen. Se oli itseasiassa niin rento, että helpotti samalla minunkin jännitystäni.

Ikuisuuden kestäneen tutkiskelun jälkeen, nostin Kujeen pöydältä ja käytiin juoksemassa pari kertaa edestakaisin. Toinen kerta meni varsin pomppuisasti. Pitänee panostaa vähän enemmän liikkeiden harjoitteluun. Tuloksena sininen nauha (H - hyvä) ja pitkä arvostelu. Ensimmäinen sininen nauha mun koiralleni, mutta tuskin jää viimeiseksi. Olen erittäin tyytyväinen kehän antiin. Tuomarilla oli tiukka ja selkeä linja, joka piti läpi koko rodun. Jäi tosi positiivinen mieli tästä Kujeen ensimmäistä junnu-näyttelystä. Kujeen kanssa oli ihan uskomattoman ihana mennä kehässä. Se oli niin rento pöydällä ja kaikin puolin kiltti ja tottelevainen. Toivottavasti pysyy yhtä helppona myöhemminkin. Me ei ehkä valloiteta koskaan kehiä, mutta Kuje kyllä valloittaa sydämeni käytöksellään.

Takana on siis vuoden 2007 näyttelykausi. Kaikki kolme koiraani ehtivät vilahtaa kehissä. Amandalle kirjautui kaksi näyttelytulosta, Onnille kolme, Kujeelle neljä pentunäyttely tulosta ja yksi virallinen. Kauneus järjestyksessä Amanda sai kaksi eriä, Onni kolme eh:ta ja Kuje yhden h:n. Hieno väri suora ;D Kivaa oli ja ensi vuonna jatketaan.

Näillä näkymin Amanda saa lepäillä näyttelytouhuista ja katsotaan sitten mammaloman jälkeen, että piipahdetaanko jossain kääntymässä. Onni ja Kuje on tarkoitus raahata useamman kerran kehiin. Kujeen kanssa aloitetaan tammikuussa Turusta ja katsotaan mihin varat riittää. Suunnittelen vähän Leelan kaappaamista Tampereen näyttelyyn, riippuen miten siellä menee voisin pyörähtää senkin kanssa muutaman kerran kehässä.

Ei kommentteja: