keskiviikkona, tammikuuta 09, 2008

Pihkuran ruoankorotukset

Kyllä kirpaisi mennä kauppaan ja todeta ruoanhinnan nousseen. Olihan se tiedossa, mutta sen näkeminen vihlaisi aikas kurjasti silti lompakossa. Ja pisti potuttamaan. Koska tulopuolelle ei ole tulossa mitään korotuksia minun budjetissani, niin eipä ole aikomustakaan kaapia näitä ylimääräisiä menoja muiden menojen osuuksista.

Opiskelijan tulot ovat huimat. Asumiskustannukset vievät suurimman osan ja koiriin menee oma eränsä. Ruoka on aika loppupäässä niistä asioista mihin on ihan välttämätöntä rahaa laittaa. Tarkoitus oli alkaa elää tänä vuonna vähän terveellisemmin, mutta pyörränpä sen päätöksen. En aio laittaa yhtään enempää rahaa ruokaa kuin edellisenä vuotenakaan ja jos ei rahat piisaa niin sitten olen syömättä. Sen verran paljon jurppii ja sitkuttelen tässä mielentilassa vähäisemmälläkin ruoalla, ihan pelkän kiukun voimalla.

Pari vuotta sitten tehtiin testi, että selviääkö kymmenellä eurolla viikon ruoissa. Selvisinhän sitä. Jäipä jopa rahaa viikonlopun karkkeihin. Nyt päätin aloittaa vuoden karkinostamislakolla. En karkkilakolla, sillä syön ahnaasti suihini kaikki mahdolliset kämpästä löytyvät herkut. Kaupassa käynnin jälkeen totesin, että voisin oikeastaan alkaa kaupassakäyntilakkoonkin, jos se olisi mahdollista. Vaan koska sitä on kai pakko syödä jotain kuitenkin, taidan ottaa taas tavaksi budjetoida menot ja laskea ruokakulut vähän tarkemmin.

Löysin jopa vanhalta cd:ltä jonkun menobudjetin vuodelta 2004. Maaliskuuhun asti olin näemmä jaksanut silloin naputella tietoja ja sitten on into lopahtanut. Katsotaanpas kuinka kauan tällä kertaa jaksan tallentaa tietoja. En edes muista olenko viime viikolla käynyt kaupassa. No tämän viikon tiedot ovat hyvä alku.

Sääli, että ruokapäiväkirjani jota pidin joskus 2003 on tuhoutunut. Siellä oli sentään kaikkia hienoja merkintöjä kuten "tänään söin kymmenen sipsiä ja yhden omenan". Se oli sitä aikaa kun elin suurinpiirtein auringonvalolla. Katsotaanpa päädynkö samanlaiseen kierteeseen taasen. Ehken sentään.

* * *

Viikko 2

Ruokamenot
Maanantai: 9,25€ kauppareissu
Tiistai: 3€ mäkkärin hampurilaisreissu
Kymmenen euron viikkobudjetti on jo ylitetty

Syömiset
Maanantai: leipää ja epämääräistä kaapien tyhjennystä
Tiistai: hampurilaisia, kahvia, leipää ja epämääräistä kaapien tyhjentelyä
Keskiviikko: porkkanakeittoa, kahvia ja pikkuleipiä

Ei kommentteja: