sunnuntaina, elokuuta 07, 2011

Palkintopallilla Lempäälässä

Lauantaina suunnattiin Pilan kanssa Lempäälään kisailemaan 3 starttia. Harvinaisesti ei ollut netissä etukäteen lähtölistoja. Kummasti niihinkin on oppinnut. Ei voinut etukäteen tarkistaa, että onko tuttuja ja ehdin jo pikkaisen miettiä, että onkohan siellä ihan tylsää yksinään. Vaan eipä tarvinnut sitä miettiä kun tuttuja vilisi ja seuraa riitti yllinkyllin. Mukavan leppoisat kisat ja hyvin järjestetyt.

Ensimmäinen rata oli Johanna Wüthrichin. Hänen ratansa ovat mielestäni usein sujuvia, ja on hyvin tiukka kontaktien suhteen. Pilalle tuli vitonen puomin ylösnoususta, mutta väitän videon ja katsoja kommentin perusteella, että takajalka kyllä osui hyvinkin kontaktipinnalle. Sen sijaan mun mielestä rata on vitosen rata, koska lopussa Pila putkesta tullessa hyppää mua selkään ja hyörii toiseksi viimeisen esteen edessä ihan kiellon arvoisesti. Tällä radalla tultiin kolmanneksi.
Video

Toinen rata on Heidi Viitaniemen tuomaroima. Vaati enemmän ohjaamista, medi-luokassa me oltiin ainoa ihanneajan alittanut koirakko. Mikä oli vähän yllättävää. Todella tyylikäs puolen vaihto A:n edessä :D Tyrin takanaleikkaamisen keppien jälkeisessä kuviossa ja kun mun niin piti päästää koira kunnolla edelle ja ottaa toinen käsi ajoissa mukaan ohjaukseen. No sössin ennen puomia olevalta hypyltä riman alas, että vitonen tulee koristaan tulosta. Putken jälkeiset hypyt on näemmä laitettava treenilistalle, koska jokaisessa radasssa mulla on pahoja ongelmia niiden kanssa. Tällä radalla päästiin toiseksi.
Video on muuten väärinpäin, enkä keksi millä oisin helposti kääntänyt.

Viimeinen rata oli Jari Tienhaaran ja mun mielestä todella vaikea ykkösluokan radaksi. 9 hyppy oli ihan silkkaa julmuutta. Mun ohjaus hajos ihan totaalisesti suoran putken jälkeen kun tajusin Pilan olevan niin pirusti edellä ja mulla ei oikeastaan ole kauheesti mielikuvaa mitä edes tein ennen puomia. Puomilla tajusin, että tulee niin vinosti, ettei sillä ollut mitään mahiksia tulla suoraan ja hyppäskin reilusti ylösmenon ohi. Enkä sitten voinut edes vaatia alasmenoa oikein. Argh! Typerä ohjaaja.. Ja jälleen olen vaikeuksissa putken jälkeisellä hypyllä.. A:n jälkeen loppu meni hyvin (videostakin näkyy kuinka nollailen ajatuksia Pilan odottaessa A:n kontaktilla) ja takaleikkaaminenkin toimi. Eli maaliin tultiin oikeasti tyytyväisin mielin keskiradan kauheasta kaaoksesta huolimatta. Ja yllätys oli suuri kun päästiin vielä kolmanneksi vaikka tulos oli 15 virhettä ja yliaikaa melkein 4 sekuntia.
Video

Mulle ilmoitettiin, että voisi sitä palkintopallille kivuta tästä eteenpäin sitten nollienkin kanssa. Ai jaa.. :D Ite olen oikein tyytyväinen ykkösissä kisaamiseen. Se on niin huoletonta ja leppoisaa. Saa keskittyä enemmän koiran kanssa tekemiseen kuin ohjauskuvioiden miettimiseen. Ja Pilalle kehittyy itseluottamusta, kun se saa painaa kaasu pohjassa helpompaa rataa. Nyt pikkuhiljaa alkaa tuntua, että me saattettaisiin tehdä jopa samaa rataa Pilan kanssa ja alkaa tulla luottoa siihen mitä se osaa. Haluan tehdä nollat niin, että musta oikeasti tuntuu, että tehtiin hyvä rata, eikä mitään pelasteluja ja sähläämistä. Eilisen radoissa oli vielä hiottavaa ja kolmas rata oli silkkaa pelastelua ja säätämistä.

Meillä on tänä viikonloppuna taas kaksi starttia seuran omissa kisoissa sunnuntaina. Lisäksi laitoin ilmot Valkeakoskelle parin viikon päähän. Ja ois kiva jos ehtis syyskuun alussa pyörähtää Ylöjärvelläkin. Jossain vaiheessa alkaa tosin juoksu, mutta sitä ennen ois kiva kisata. Amallekin ois sunnuntaina kaksi starttia, saas nähdä kuinka mun pää kestää kahta koiraa. Onneksi Pila on ensin, joten voi sille antaa suurimman osan keskittyneisyydestä. Mun pää on toinen syy, miksi tykkään että Pila on eri luokassa kuin Ama. Möllikisoissa kun on ollut niin tuskaa kisata samassa kisassa kahdella eri koiralla. Pilalla kun ei toimi samat jutut kuin Amalla, ja Pilahan ei anna virheitä anteeksi.

Viikonloppua odotellessa :) Kova into ois kisata.

Ei kommentteja: