lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Kontaktien korjaamista ylimääräisellä harjoitusvuorolla Navetassa

Lähdimme hyvillä mielin Amandan kanssa harjoituksiin. Treenikaverini oli onnistunut varaamaan meille lauantailta lisävuoron Navettaan. Valmentaja teki meille pitkän radan, jossa pitkästä aikaa oli pussi. Sitä ei taas aikoihin ole menty.

Ratapiirros

Huomasi, että Amandalla oli pussin kanssa harjoituksen puutetta, sillä se meni ensin ohi, sitten jäi puoli tiehen, mutta neljännelle kerralla se jo sujui. Neidillehän pussi oli aikoinaan aika vaikea opeteltava.

Aita-rengas aloitushan meillä oli tiistain harkoissakin. Ensimmäisellä kerralla Amanda luikahti renkaan ohi ennen kuin ehdin saada sen hallintaan, mutta sen jälkeen se meni iloisesti ja suorastaan varmasti renkaan läpi. Olin suorastaan hölmistyneen yllättynyt siitä kuinka helposti rengas sujui. Amandahan osaa sen! No ehkä ei kovin varmasti, mutta aidan jälkeen se ainakin onnistuu.

Tänään päätin keskittyä siihen, että kontaktit osuvat kohdalleen ja hidastelin Amandan aina ennen kontaktiesteitä. Renkaan jälkeen puomilla vauhtia olikin valmiiksi vähän ja kontaktit osuivat kohdalleen. A:n Amanda onnistui hyppäämään yli, mutta kun otin sen uudestaan sille, niin alkukontaktit menivät kohdalleen. Koira vain pysähtyi ennen huippua ja kääntyi ympäri. Kolmannella kerralla este meni ongelmitta ja siihen jäivätkin koko päivän kontakti virheet, sillä seuraavilla kerroilla Amanda osui kontaktialueille. Olin hyvin tyytyväinen kontakti saldoon, nyt kun muistaisi pitää mielessä tämän pienen hidastuksen ja saataisiin jossain vaiheessa myös alkukontaktipinnat kosketettua.

Olen huono ohjaamaan pitkiä hyppysuoria ja sen huomasi taasen. Kaksi hyppyä vielä menee, mutta kolmannessa ohjaan yleensä jo vikaan ja neljäs viimeistään on kohta jolla Amanda ei enää tiedä missä pitäisi mennä. Muuri, aita, aita, aita ja putkeen –oli kohta jota tankattiin eniten koko radassa. Tällaisia pitäisi varmaan harjoitella enemmän.

Viime kertaan verrattuna renkaassa ja kontaktipinnoissa oli edistytty hyvin. Olin niihin oikein tyytyväinen. Hyppysuorasta ja pussista tuli miinusta, joissa tosin tunnin edetessä pussi saatiin korjattua. Radalla ohjaus sujui hyppysuoraa lukuun ottamatta hyvin ja sain Amandan kulkemaan sinne minne olin tarkoittanutkin. Tuntuu, että ollaan edistytty.

Ei kommentteja: