tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Rataharjoituksia juostiin

Tänään oli taas agi-päivä. Amandan lisäksi mukaan tuli Onni, joka sai kyllä lähinnä odotella kentän vieressä ja pääsi vain muutaman kerran harjoittelemaan keppejä. Onnin kokoa vähän mittailtiin ja poika taitaa olla mini. Erittäin hyvä uutinen. Onni kun on raskas ja pitkäselkäinen, niin en oikein haluaisi rasittaa sitä medi-korkuisilla esteillä. Herran agiharrastus laitettiin tarkempaan mietintämyssyyn.

Olimme Nasun ja Sipan omistajan kanssa tulleet vähän aikaisemmin ja otimme aluksi lyhyitä ohjausharjoituksia. Tunnin alettua valmentaja teki meille kaksi rataharjoitusta.

Harjoitusrata 1
Meillä oli taas ongelma renkaalla. Putkeen ohjaus sujui hyvin, mutta ohjasin vahingossa toisella putkella Amandan väärästä päästä, kun en enää muistanut rataa. A:n alkukontaktit menivät kohdilleen, mutta loppu taisi lentää. Puomissa taasen alku lensi ja loppu osui kohdalleen. Hyvin tuli esiin meidän ongelmamme eli rengas ja kontaktit. Yllättävää kyllä ohjaus sujui muuten ilman ongelmia.

Harjoitusrata 2
Valmentaja antoi hyviä vinkkejä renkaaseen ja onnistuimme saamaan sen kahteen kertaan läpi aikas lupaavasti. Olen pysäyttänyt Amandan aikaisemmin renkaalle ja ottanut sen sitten läpi ilman vauhtia. Nyt kokeilimme sellaista, että hidastan neidin heti ensimmäisen aidan jälkeen ja otan sen haltuun. Kuljemme oikein hitaasti keskellä kohti rengas ja lähetän sen sitten hitaasta vauhdista läpi. Sehän toimi paljon, paljon paremmin.

Loppuradalla ohjasin aluksi 8:lta 9 aidalle niin, että jäin 7 aidan viereen, kutsuin 8:n jälkeen Amandan ihan lähelle ja jatkoimme A:n vierestä kepit. Kokeilimme loppua niin, että Amandan hypätessä 8:ta aitaa menin ottamaan sen haltuun selkä puomiin päin ja jatkoimme puomin viereltä 9 aidalta kepeille. Ensimmäisellä kerralla neiti karkasi puomille, mutta sitten tajusin ottaa sen hyvin selvästi lähelle jolloin pääsimme ongelmitta 9 aidalle.

Oli oikein kiva päivä ja tuli opittua jotain haltuunotosta.

Ei kommentteja: