keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Tiistaitreenit Onnin kera

Olipa vähän erilaiset harkat eilen. Onnin kanssa liikkuminen on niin kovin erilaista. Päällimmäiseksi jäi hämmentynyt olo. Ei oikein tiennyt menikö hyvin vai ei. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun Onni oli ihan yksinään mukana.

Ratapiirros Valmentaja teki meille taas radan. Otimme sen ensin kahdessa pätkässä. Ensimmäinen pätkä on merkattu harmailla ympyröillä. Toista pätkää en muistanut, joten sitä ei ole merkattu lainkaan ja loppurata on merkattu tumman harmain neliöin.

Ensi alkuun hypyt oli laitettu Onnille liian korkeiksi, mutta niitä laskettiin ja rimat pysyivät huomattavasti paremmin sen jälkeen paikoillaan. Onni stoppasi ensimmäisessä ratapätkässä putkeen. Hetken hämmästältyäni huomasin, että se johtui omasta käskytyksestäni. Yleensä sanon "putkeen" ja kun koira on putkessa hoen "mene, mene, mene..." Nyt sanoin vain "putkeen" ja Onni tuli hetken päästä takaisin samasta reiästä ihmetellen eikös tästä jatkettukaan matkaa.

Rengas meni vähän satunnaisesti oikeasta hyppykohdasta. Onnikin pitää näemmä ohjata hyvin tarkkaan reiän kohdalle. Otin aluksi vähän liian vauhdilla kun pelkäsin, että Onni ei pääse hitaasti siitä läpi, mutta kyllä se meni hitaammallakin nopeudella. Pitää yrittää muistaa ohjata renkaalla tarkasti sekä Onnia, että Amaa.

Hyppyjen ohjaamisessa minulla oli taas ongelmia pitkällä suoralla. Kaksi estettä yli, kolmas ohi. Varmasti ohjaamisessani on jotain vikaa, sillä molemmat koirat tekevät saman ohituksen tälläisissä kohdissa.

Muurin yli Onni asteli. Tosin tunnin loputtua selvisi, että se olikin medi-korkuinen...

Onnin ohjaaminen oli jotenkin niin erilaista. Oli ihana huomata että se oli innoissaan mukana. (Niin innoissaan, ettei olisi malttanut odotella omaa vuoroaan vaan vinkui. Ei kiva. ) Onnin kanssa joutui keskittymään siihen, että koira pysyy mukana. Amanda hakee itse kontaktia, mutta Onni haluaa vain painaltaa kohti seuraavaa estettä. Odotan silti kovasti että pääsemme taas ensi viikolla kokeilemaan treenailua yhdessä. Ihanaa, että on varakoira :D

Pari kuvaa hallilta. Onni odottelee...
Onni kentän reunalla 30.1.2007

...ja odottelee..
Onni kentän reunalla 30.1.2007

Ei kommentteja: