perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Historiaan havinaa kotisivujen osalta

Laahustaessani Onnin kanssa kauppaan hakemaan maitoa kahviin, että saisin päivän käyntiin ja koodaukset kohdalleen, aloin mietiskellä kotisivuhistoriaani. Ensimmäiset sivut tuli väkerrettyä muistaakseni vuonna 1998. Ihan hirveät tekeleet. Karmivinta lienee, että tein yhdet versiot jopa Wordilla. Jossain vaiheessa tein fantasia-aiheiset sivut, jotka kertoivat mm. Pip Tulisiivestä, silloin löysin Netscapen Composer ohjelman ja sitä kautta myöhemmin siirryin pelkkää koodaamiseen. Notepad on vienyt sydämeni. :D (Tosin macissa käytän Textmatea.)

Oikeastaan vasta Onnin tullessa kesällä 2001 alkoi kotisivujen sisältöön tulla jotain järkeä. Koirat. Glenneistä ei siihen aikaan juuri löytynyt tietoa netistä, joten tuntui ihan järkevältä koota jotain kirjoituksia niin rodusta kuin Onnistakin yhteen. Nykyisin sisältö on vaihtunut rodusta enemmänkin pelkkiin koiriin itseensä. Tessan aikaan kirjoitin vielä muutaman sanasen podengoista, mutta Amandan tultua tuntui järjettömältä kertoa ländereistä. Niistä löytyy hyvin tietoa länderiyhdistyksen sivuilta ja rotu on muutenkin niin hämmentävä, että ei tiedä mitä siitä kertoisi.

Olen ollut varsin huono kotisivujen päivittäjä. Itse sivujen tekeminen on huomattavasti hauskempi prosessi kuin niiden päivittäminen, mutta siinäkin olen parantanut Amandan tultua laumaan. Ehkä osaltaan johtuu siitä, että meille tapahtuu enemmän Amandan tulon jälkeen. Tiedä häntä. Päätin, että aion panostaa vähän enemmän sivujen sisällön uusiutumiseen ja tein Amandan touhukirjan, jonne voisin laittaa uusimmat kuulumiset. Myöhemmin touhukirja vaihtui sitten tähän blogiin. Ei lainkaan hullumpi ratkaisu.

Parhaillani yritän kasata kouluprojektiin kotisivuja. Puoliksi tekisi mieli myös lyödä omat sivut uusiksi, mutta yritän malttaa mieleni, sillä puuhaa piisaa kouluhommienkin parissa. Omien sivujen uusimisen huono puoli on siinä, että aineistoa on ihan järkyttävän paljon ja sitä tulee kokoajan lisää. Yritän siis sinnitellä samalla layoutilla vielä jonkun aikaa.

Ei kommentteja: