sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

KeTyn kertomukset: Chilin synnytys

No niin, yöunien jälkeen on vähän pirteämpi olo. Eilinen meni aikas tiukasti takkahuoneessa, jostain syystä... :D

KePo kävi kiskomassa mut ylös punkasta siinä neljän pintaan. Tai kiskoi ja kiskoi. Kysyi, että halutko tulla kattomaan ja mä pomppasin salamana ylös. Ajattelin, että Onni ja Ama ois voineet jäädä ylös nukkumaan, mutta ne ehti rappusille siinä vaiheessa ku kaivelin kameran akkua laturista. Saivat siis mennä keittiöön.

Läähättelyä

Takkahuoneessa Chili läähätti pesässään. Hurjan rauhallisesti se otti touhun. Pyörähti välillä silitettävänä, läähätteli ja kävi vähän petaamassa välillä. Vähän viiden jälkeen Chili alkoi näyttää siltä, että nyt voisi, jotain tapahtua ja pyöräytti maailmaan ensimmäisen pentunsa, joka oli narttu.

Ensin syntyi narttu

Toisena putkahti hetken päästä poika.

Toisena tuli poika

Chili oli heti kiinnostunut pennuista eikä olisi malttanut antaa laittaa niitä koriin vesipullon päälle nukkumaan, vaikka kolmas oli tulossa. Pian pentuja kellisteli Chilin vieressä kolme. Tilanne rauhoittui ja pennut tuhisivat.

Läähättelyä

Kipa lähti piipahtamaan vessassa ja virnisteli, että jos joku tulee niin hoitakaa te se KePon kanssa. Chili kai päätteli, että se oli käsky ja siinä vaiheessa ku Kipa ehti takaisin, niin hänen työkseen jäikin ojentaa mulle sakset ja ottaa pentu kuivattavaksi. Chiliä ei yhtään haitannut, että mä vaihduin kätilöksi, eikä mennyt kauaa, kun neljäs poika syntyi.

Chili oli putkautellut pentuja maailmaan aika nopeaan tahtiin. Viidenen pennun jälkeen tuli vähän pitempi tauko. Syntyi istukka. Ajattelimme, että se on jonkun viisikon. Chili söi istukat nimittäin sillä aikaa, kun pentuja kuivattiin ja napanuorat sidottiin, joten mun kirjanpitoni niiden suhteen ei ollut ihan ajan tasalla koko aikaa.

Viisi pikkuista tuhisemassa

Meni puoli tuntia istukan jälkeen, kun syntyi kuollut poika. Ei siinä ollu missään vaiheessa elonmerkkiä. Kieli oli aivan valkoinen. KePo yritti elvyttää sitä kauan. Me otettiin Kipan kanssa vastaan seuraavaa pentua, joka olikin potra poika. Chili onneksi ei edes ehtinyt huomaamaan enkelipentua. Se hoivaili tyytyväisenä kuutta pentustaan. Niillä oli meno päällä. Kauhee änkeäminen tissien suuntaan.


Kohti tissejä

Viimeinen poika syntyi kymmenen pintaan ja olikin kaikkein isoin pennuista. Chili sai rauhoittua vähän hoitamaan ja pääsi käymään ulkona sillä aikaan kun pesään vaihdettiin puhtaat sisälmykset. Pesulle Chili ei ois ihan malttanut mennä vaan olisi heti halunnut ulkoa päästä takaisin pesään. Pennut olivat kaikki aika pieniä, joten niille annettiin vähän vastiketta, koska Chilin maito ei ollut vielä alkanut laskeutua. Massut täynnä pennut rauhoittuivat uinumaan Chilin kylkeen kiinni.


Maitoa mulle

Paitsi että Chili sai synnyttämisen näyttää ihan helpolta keikalta, se oli niin ihana, kun se halusi heti hoitaa niitä. Rouvalle maistui ruoka ja juoma. Varsinkin juomaa meni alas aika reippaasti.

Maitoa mullekin

Kipa ehti vähän nukkumaan, kun me KePon kanssa ihailtiin pentusia ja kehuttiin niitä kilvan. Juoma alkoi vaikuttaa ja Chili pääsi ulkoilemaan uudelleen. Ulkoilun jälkeen meni hetki ja Chili alkoi vaikuttamaan vähän rauhattomalta ja sillä oli supistuksia. Pentuset koriin ja kaivettiin sakset sun muuta tarvikkeet esiin.

Läähättely alkoi uudelleen

Pennut koriin

Viimeisen pennun kanssa Chili joutui vähän enemmän ponnistelemaan, mutta sieltä tulikin kaikkein suurin pentu. Ponteva tyttö, joka oli iloinen yllätys.

Chili tutkii uutta narttua

Kaksi tyttöä ja kuusi poikaa tuhisi tyytyväisenä Chilin kyljeessä ja kaikki voivat oikein hyvin. Tytöt ovat isoja mollukoita. Pojista yksi on iso ja yksi aika pikkuruinen. Loput neljä ovat suurinpiirtein saman kokoisia. Ihania otuksia :)

Kaikki koolla

Mun koirat on olleet eilisen ihan KePon vastuulla, sillä olen tosiaan ollut koko päivän lähinnä takkahuoneessa. Ei siinä vielä kaikki. Eilen illalla otin Amandan mukaan yläkertaa ja ajatteli, että nukahdan tunniksi. Aamulla heräsin Amandan vieressäni ja tajusin, että olin unohtanut Onnin keittiöön koko yöksi. Reppana. Pitää tänään keksiä sillekin vähän jotain kivaa puuhaa, ettei tunne olevansa ihan hylätty.

(Kuvat lisätty ;) )

Ei kommentteja: