maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Kuje kasvaa kohisten

Kuje-tyttonen kasvaa ja kehittyy. Karva on vaihtunut pehmeästä pentuturkista karkeammaksi. Se vaihtoi vähän väriä samalla ja muuttui tummemmaksi ja punaisemmaksi. Nypitty parta lakaa pikkuhiljaa kasvaa pitemmäksi. Kuje on kooltaan melkein Leelan kokoinen.
Kesäkuvia

Korvat ovat ihan höröt. Niitä on teippailtu viikottain. Tällä hetkelläkin ovat teipissä. Eipä Kujeesta tule kehien kaunotarta nysäturkkisena ja ruskea naamaisena, mutta sitkeästi yritän saada korvat silti oikea-asentoisiksi. Aika näyttää onnistunko.

Sisäsiisteyteen on yhä matkaa. Meillä on oikeastaan muukin opetus aika vähäistä. Oletan Kuje-ressun jo valmiiksi tietävän kaiken. Eilen sitkeästi käskin sitä alas sängystä ja vasta vähän ajan päästä tajusin, että sillä tuskin on hajuakaan mistä puhun, sillä se taisi kuulla käskyn ihan ensimmäistä kertaa. Toisaalta kun on laumallinen muita koiria opettamassa niin Kuje on ilman minun opettamistani sisäistänyt paljon asioita. Myös niitä vääriä ;) Luoksetulo on oikeastaan ainoa asia mihin on panostettu. Seisomista ja pöydällä oloa on harjoiteltu, että saan otettua kuvia, mutta mitään temppuja ei ole opeteltu. Kuje ei osaa edes istua käskystä. Odottaminen ja luvan pyytäminen sillä alkaa olla hallussa, sillä ilman lupaa ei saa mennä ovesta, ei hissistä, ei häkistä ja ilman lupaa ei myöskään saa ruokaa. (Paitsi aikuisten kiposta.)

2 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Meillähän tuo sisäsiisteys saavutettiin lopullisesti ekojen juoksujen myötä (6,5 kk), sen jälkeen ei ole tullut sisälle kuin vissiin yhdet pissat, ja nekään ei tullut kotona.
Että kärsivällisyyttä vaan, kyllä se sieltä tulee, pakko tulla kun kerran tuli meillekin, vaikka aika epätoivonen olin jo jossain vaiheessa...:)
ja mitä epätoivoon tulee, korvista ei edes aleta puhua :)

Mervi ja Mila

Adeina kirjoitti...

Kärsivällisyys on hyve. Leela aikoinaan oppi sisäsiistiksi vasta yli vuoden ikäisenä, joten Kujeella ei näillä mittapuilla ole kovin kiire homman kanssa. Onneksi meillä ei tälle kertaa ole käynyt kuten silloin Leelan ollessa pieni, eli muut koirat eivät ole innostuneet sisälle pissailuun. Silloin oli kyllä muutamaan kertaan valmis heittämään hanskat tiskiin kun tajusi, että vanhuskoirakin oli taantunut pennunasteelle. *koputtaa varmuuden vuoksi puuta*

Onni oli vielä 8 kuukauden ikäisenä taisi öisin herättää, että pääsisi ulos, että aikansa silläkin kesti. Kuje sentään malttaa yöt hyvin nukkua, joten voin olla ihan tyytyväinen.

Korvataistelu on kova. Tänään irroitin korvat teipistä ja laitoin uudet teipit. Höröttävät sangen iloisesti.