tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Muutama miete Elmeristä

Eipä uskoisi tuota poikaa samaksi koiraksi, joka pamahti Hellusen luo tammikuussa. Osaahan se vieläkin olla korvaton ja kiskoa hihnassa kuin hinaaja. Murkkuikä alkaa selkeästi kolkuttaa ovella, mutta täällä poika on ollut kiltti ja tottelevainen. Eikä ole vetänyt edes hihnassa. Erittäin lohdullista kun narujen päässä niitä otuksia on ollut viisi.

En tiedä miksi, mutta minulla on aina ollut onnea koirien suhteen. Kun tätäkin sakkia ajattelee, niin aikamoinen mäihä, että kaikki koirat tulevat niin hyvin juttuun. Lisäksi kaikki koirat ovat tähän asti olleet enemmän tai vähemmän helppoja. Onhan kaikissa omat kommervenkkinsä. Elmeri osaa olla ihan yhtä ärsyttävä kuin muutkin, mutta myös kiltti ja ihana.

Kun on tottunut pieniin koiriin, niin Elmerin koko on vähän outoa. Lisäksi se luonnollisesti kuvittelee olevansa länderi. Pieni ja ketterä. Vaan se on iso hongankolistaja, joka ei aina ihan osaa hahmottaa omaa kokoaan. Tänään ensimmäisen kerran tuli vastaan ihminen, joka väisti kaukaa, koska hihnan päässä oli iso, musta koira. Eipä ole ennen moista tilannetta tullut vastaan. Ei se mitään, ihan kiva, että väisti, sillä Elmeri haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin, jotka tulevat tarpeeksi lähelle. Ja länderit ovat luonnollisesti opettaneet sen tervehtimään hyppimällä. Sitä tapaa on muuten vaikea karsia pois.

Koska Elmerillä on energiaa enemmän kuin muulla porukalla yhteensä, olen käyttänyt sen pitkällä lenkillä erikseen. Kyllä se näin muutaman päivän menee, mutta pidemmän päälle saattaisi käydä vähän turhan raskaaksi näin ison lauman pyörittäminen. Ainakin ilman autoa, jolla pääsisi metsän viereen missä olisi mahdollisuus lenkittää koko porukka vapaana.

Sitruunapantaa olen pitänyt Empulla varmuuden vuoksi, kun se on jäänyt yksin. En ihan luota siihen, ettei täältä kuuluisi vahtihaukkua jos joku rämistää postiluukkua tai muuta vastaavaa. Nätisti se on jäänyt päiviksi tänne. Ei poika ole mistään sen kummemmin hämmentynyt. Ei tarvi ihan samaan tyyliin sosiaalistaa kuin ländereitä. Elmeri on valmiiksi kaikkien kaveri ja on pelottamasti kulkenut kaikkialla mukana. On se aika makee otus :)

Ei kommentteja: