perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Tehotreenejä ja kisapaniikkia

Torstaina oli ohjattua treeniä ja otin Onnin sijaan mukaan Kujeen. Tyttönen pääsi oikein isojen koirien treeniin. Vähän mietin, että kuinka mahtanee käydä. Meillä oli kuitenkin siinä mielessä kiva rata, ettei ollut keinua ja kepitkin saattoi jättää väliin. Pelkkiä putkea ja hyppyä. Puomi otettiin erikseen sillä ei ehditty tehdä kuin yksi ratapätkä.

Ratapiirros. Otin ensin Aman, joka oli ihan pöllö. Se vaan hyppi ja sähelsi. Yritti varastaa lähdössäkin. Oma ohjaamiseni oli ihan tönkköä. Lisäksi ohjasin kuten Onnia eli kumartelin ja yritin kiskoa tyttöä kahdella kädellä. Aika huonoa menoa. Ohjausvalinnat ei muutenkaan mennyt kauhean putkeen. Paljon valsseja, tösähtelevää, hidasta menoa. Ama ei irronnut yhtään minnekään. Pelkäsin hämäysputkea, joten tein valssin niin, että pääsin hypyn ja putken väliin ja hyppäytin esteen takaa.

Kulkulinjat Tähän on piirretty kulkureitit. Epäilin Aman menevän putkeen jos jään hypyn toiselle puolelle, mutta se toimi näinkin. Saimme hiottu radasta ihan kivan, mutta vähän se silti jäi takkuiseksi. Toimi, mutta ei ollut lähelläkään täydellistä.

Kujeen kanssa yritin heti samaa kuin Amandan kanssa loppupeleissä ja se syöksyi putkeen. No se saatiin viilattua lopulta niin, että suunta tuli oikeaksi. Kuje oli upea. Paljon parempi kuin Amanda. Sillä oli intoa ja asennetta. Ei otettu montaa toistoa. Jäin kyl miettimään, että jos sittenkin vaihtais ykköskoiraksi Kujeen. No ehkei sittenkään.

Tänään otin koko porukan matkaan ja lähdettiin treeneihin kävellen. Oltiin varmaan aika näky ku talsin neljän koiran kanssa iso reppu selässäni kohti Hervantaa. Tällä kertaa mulla oli treeniseuraa ja koottiin J:n kanssa rata.

Ratapiirros. Otin radat vain läntsyjen kanssa, sillä Onni oli kävelystä aika poikki. Taas ensin oli vuorossa Amanda. Meno oli kuulemma ihan kivaa kakkosiin, muttei todellakaan kolmosten tasoa. Mä olin niin tyytyväinen maininnasta, että oltais kakkosentasoa, vaikka se ei varmaan ollutkaan pointti. :D Siispä tein käskyn mukaan ja juoksin sekä ohjasin. Jopas saatiin Amaankin vauhtia ja meille jäi molemmille sellainen "vuhuu me osataan sittenkin" -fiilis. Viilattiin tokaa hyppyä joka meni koko ajan pitkäksi. Jossain vaiheessa kaksi hernettä aivoissani kohtasivat ja keksin kokeilla oululaistyyliä. Eli vedin Aman vasemmalla kädellä hypyn yli selkä hyppy suuntaan päin.

Kuva heitosta
Tässä on kuva liikkeestä. En tiedä sen oikeaa nimeä, mutta äärimmäisen kätevä. Kai mun aivoihin jotain tarttuu kun oikein yrittää. Tosin tätä kohtaaki toistettiin aika kauan ennenkuin tajusin vaihtaa kättä ja tehdä noin. Mutta se toimii. Kiitokset Pialle ja Pasille liikkeen opettamisesta.

Kujeen kanssa samainen liike ei toiminu ihan niin hyvin. No sen kanssa ei vissiin olla koskaan tehty noin. Mutta muuten Kuje meni taas upeasti. Puomi meni ku vetää vaan. Ei mitään hidasteluja ylösmenolla vaikka eilen oli pikkuista epävarmuutta alkuun ilmassa. Ihan virheetöntä suoritusta ei saatu ku ensimmäinen rima tipahti, mutta jätettiin homma kahteen toistoon, koska fiilis oli hyvä ja muuten homma meni niin hyvin.

Toisella kierroksella otettiin alkuun takaaleikkaus ku siinä oli hyvä paikka harjoitella sitä. Se liike on mulle jotenki vaikea, mutta nyt J:n avulla saatiin se toimimaan molemmilla tytöillä hienosti. Jee! Palkkasin tällä radalla Kujeen pallolla ja se meni taas vähän kierroksille. Pysyi silti käsissä kun ohjasin kokoajan tarkasti ja oikein.

Kisahermot nostaa taas itteään. Ens viikolla neljä starttia kolmella koiralla. Oi kääk! Otin vähän keppejä viel loppuun niin, että Onniki pääsi tekeen niitä. Amandan kanssa kepit meni kivasti, mutta Onnin kanssa ei niinkään. Vähän liikaa hosuin Onnin kanssa. Saas nähdä kuinka käy. Kisakirjeet on tullu tiistain kisoihin. Amandalla on eka kaksi starttia putkeen ja sit välissä yksi mini-startti ja sen jälkeen Onnin vuoro. Ihan kiva on aikaa nollata aivot ja yrittää kääntää Onni-vaihteelle. Toivottavasti pysyy kisat aikataulussa ja ehditään viimiseen bussiin. Menee aika tiukoille. Ens viikonloppuna on sit Agirotu. Voi vitsit. Saa nähdä mitä siitäki tulee. Onneksi meillä on kokoava treeni sunnuntaina.

Ei kommentteja: