perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Elmerin edesottamuksia

Kyllä isot koirat on niin kivoja. Ja voih kun energiset koirat on vielä kivempia. Lisätään listaan vielä superahneet otuksen, niin jo näyttää ihanalta.

Elmeri on kunnostaunut oikein todenteolla. Ensin se maanantaina avasi koirien herkkulaatikon ja popsi sisällön. Ajattelin jo silloin, että varmaan on seuraamuksia moisella. Tiistaiyönä tulokset näkyivät.

Heräsin kahden aikaan tunteeseen, että jotain on pahasti vialla. Elmeri tunki Kujeen päälle ja Kuje murisi. Samalla huomasin, että viereinen tyyny on jonkun punaisen peitossa. Verta, ajattelin ja ponkaisin salamana pystyyn. Elmeri säntäsi hätäisen oloisena eteisen ovelle. Katsoin nopeasti näkyykö kukaan vuotavan verta. Ei vuotoja, mutta Kuje oli ihan sotkussa. Menin Empun perään ja poika oli ripuloimassa matolle. Kaikki kolme mattoa sotkussa. Pojalle hihna ja kiireen vilkkaa pihalle.

Kun pihalle ei enää tullut kuin ilmaa, lähdimme takaisin sisälle kohtaamaan vahingot. Elmeri vessaan odottamaan pesua. Hetken päästä sinne lensi myös Kuje joka oli ihan ripulin kuorruttama. Kävin käytävässä pesemässä muutamia tippoja lattialta. Palasin sisälle huokailemaan sänkyraukkani kohtaloa. Eipä siinä, tyynyt, peitot, patja pesuun. Eteisen matot pesuun. Hirveä pino vaatteita pesuun.Uskomatonta kyllä lattioita ei tarvinnut lainkaan pestä... Elmerin peppu ja Kuje pesuun. Kello olikin siinä vaiheessa jo niin paljon ettei tarvinnut mennä nukkumaan vaan saattoi laittaa kahvin tippumaan ennen töihin lähtöä. Nyt alkaa suurin osa ripulista olla jo irronnut tekstiileistä. Johan tässä on kolme päivää pesukone jauhanut.

Keskiviikkona hengailimme koko päivän sisällä lepäämässä tiistain treeneistä. Torstaina Elmeri siis oli kerännyt virtaa ja töissä ollessani purkanut sen roskikseen. Huoneeni oli aivan sekaisin. Jostain oli löytynyt jogurttipurkki jolla oli kuorrutettu reppu ja pari kangaskassia. Kaikki roskiksen sisältö oli silputtu oikein pieneksi ja ropiteltu ympäri huonetta. Sängystäni löytyi mm. banaaninkuori. Laitoin oven takasin kiinni ja menin vasta kolmen tunnin päästä siivoamaan sotkun kun olin saanut hermoni kuriin. Jestas, että vihaan roskiksen penkomista. Kun omat eivät sitä tee, niin enpä muista, että näitä tuhoojakoiria löytyy.

Torstai-iltana lähdettiin tyttöjen kanssa bussilla agitreeneihin. Mietin, että mitäköhän pahaa mahtanee herra sillä aikaa keksiä. Olin yrittänyt siirtää kaikki huokutukset pois. No en ollut onnistunut sillä Elmeri oli hajoittanut ruokasangon ja tyhjentänyt sieltä nappulat.

Että sellaisen hoitopoika täällä.

Ei kommentteja: