keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Äitiyden opettelua

Kuje on palaillut kasaan rankan synnytyksen jäljiltä. Sillä on ollut maha sekaisin ja jälkipolttoja. Yö meni kuulemma aika levottomissa merkeissä. Aamuisen vahtivuoroni aikana se makoili pentujen vieressä kiltisti. Mutta välillä se on ollut selkeästi levottomampi. Se sai lääkettä mahakipuihin ja se on auttanut hyvin.

Jekku
(Kuvassa Jekku)

Pikkuhiljaa Kuje alkaa hahmottaa, että pennuilta voisi putsailla myös peput. Alkuun se puunaili vain mahapuolelta. Pennut olivat oikeita sinappipeppuja, mutta alkavat näyttää jo siistimmiltä. Jostain syystä Kujeen mielestä pennuilta on ehdottomasti putsattava naamatkin. Tulee mieleen, että näinköhän se on ottanut mallia Amasta joka yleensä aamuisin puhdistaa Kujeen silmät.

Jäärä
(Kuvassa Jäärä)

Pennut kiipesivät jo eilen innokkaasti tisseille. Ne ovatkin kaikki nostaneet painoaan ja vaikuttavat tosi terhakoille. Välillä osa erkanee seikkailemaan kauemmas Kuiskiksen mahan suojista ja sekös kauhistuttaa pikkurouvaa. Pennut pitää kiireen vilkkaa töykkiä takaisin mahan suojiin. Yleensä tässä vaiheessa muu porukka katoaa mahan alta ja syntyy yleinen hämminki.

Juju
(Kuvassa Juju)

Kujeella on välillä aika teiniäiti-meininki, mutta näyttää siltä, että otteet fiksunevat kokoajan. Ulos lähteminenkään ei enää ole niin vaikeaa, vaikka sieltä pitäisi päästä salamana sisälle. Pentuja saa nostaa, mutta niitä ei missään nimessä nostaa kymmentä senttiä kauemmas. Painojen punnitseminen meinasikin olla vähän vaikeaa.

Järkäle
(Kuvassa Järkäle)

Vaan kaiken kaikkiaan hienosti on mennyt ja toivottavasti yhtä hyvin jatkuukin pentusten elämän matka.

Jippo
(Kuvassa Jippo)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea pikkupennuista...on ne vaan niin suloisia ja ihanan värisiä.

T: Petra