perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Miten aamun kannattaa aikatauluttaa

Olen melko epätoivoinen ajankäyttäjä. Tämän aamun aikataulu:

Eilen illalla aqloitin aamun suunnittelun muistamalla, että meidän pitää tänään palauttaa Sommittelu ja väriopin tehtävä kouluun. Muistin asian iltalenkillä. Koska muiskulla on aamuviikko, hän menee aikaisin töihin. Päättelin, että koska kämppikseni herää aikaisin myös minä voin nousta samaan aikaan ja ehdin vallan mainiosti tehdä tehtävän aamulla.
Vinkki 1. Jätä aamuksi koulutehtävä

Aamulla raotin silmääni muiskun herätessä ja suljin silmät uudelleen, koska minun kelloni ei ollut vielä soinut. Kännykkä herätti. Katsoin kelloa 6:00. Ei minun ihan noin aikaisin tarvi herätä, jos aion päästä kouluun yhdeksäksi. Painoin torkkua. Painoin torkkua. Painoin torkkua. 6:39 havahduin siihen, että tajusin pistäneeni kännykän kiinni.
Vinkki 2. Muista käyttää torkkunappulaa

Raahauduin keittiöön keittämään kahvia. Koska aikaa oli ihan kiitettävästi päätin, että ehdin juoda kaksi kupillista kahvia. Kaivoin esiin kirjan ja istahdin juomaan aamun ensimmäistä kupillista. Muisku lähti töihin ja havahduin katsomaan kelloa 6:55. Luen vielä viitisen minuuttia ja lähden sitten suihkuun.
Vinkki 3. Lue aamupalaa juodessasi.

7:15 havahduin ensimmäisen kahvikupillisen loppumiseen. Koska kello oli jo yli seitsemän päättelin, että on parempi juoda toinen kupillinen heti perään ja mennä vasta sen jälkeen suihkuun, josta voi sitten nopsaan siirtyä lenkillle miettimättä, että on vielä osa aamiaisesta jäljellä.
Vinkki 4. Siirrä suihkuun menemistä ja lue sen sijaan vielä hetki.

7:50 toinen kahvikupillinen loppui ja muistin, että minun piti mennä suihkuun. Mutta suihkussa voi käydä nopeasti, ei siis syytä huoleen. Kylpyhuoneen peilistä katsoessani tajusin, että hiukset on pestävä. Siispä suihkuun ja hiusten pesuun.
Vinkki 5. Suihku hiustenpesulla ja ilman sitä kestää ehkä lähes saman ajan.

8:10 pääsin penkomaan vaatteita niskaani ja musitin koulutehtävän. Nappasin koneen päälle, koirille kamppeet ylle ja säntäsin aamulenkille. Jos aamu näyttää osoittautuvan kiireiseksi kannattaa jäädä jumiin kahden koirakon väliin kouluttamaan Leelaa hiljaiseksi. Seuraavaksi kannattaa ehdottomasti jäädä suustaan kiinni naapurin kanssa.
Vinkki 6. Älä varaa lenkkiin ylimääräsitä aikaa mahdollisiin yllätystekijöihin

Pikaisen lenkin jälkeen totesin, että ehdin hyvin tehdä vielä hetken koulutehtävää, koska kello oli vasta 8:25. Tein tehtävän kymmenessä minuutissa ja muistin, että tämä kello ei ollutkaan kymmentä minuuttia edellä vaan vain viisi. Eli bussi lähtisi melkolailla näihin aikoihin.
Vinkki 7. Laita kaikki kellot eri aikoihin ja unohda miten paljon ne näyttävä pielen.

Koirat omiin paikkoihin, pikainen tarkistus, että kaikki ovat kunnossa ja koulureppu mukaan. Juoksujalkaa pyssipysäkille. Huomasin, että bussi oli jo pysäkillä ja yritin tehdä uuden pikajuoksuennätykseni. Ihana kuski jäi odottamaan minua ja ehdin nippa nappa mukaan kyytiin. En tosin muistanut katsoa bussinnumeroa.
Vinkki 8. Juokse ensimmäsieen bussiin, ei ole väliä minne se menee.

Satuin osumaan kaikkein parhaaseen bussiin, joka pysähtyi lähimpänä koulua. Tämän huomasin siinä aviheessa, kun bussi pysähtyi, koska sitä ennen minulla ei ollut hajuakaan bussinnumerosta enkä kehdannut kysyä vierustoverilta.

Minä muuten ehdin ajoissa kouluun ja sain palautettua koulutyön. Piristimme naapurinrouvan päivää, kun hän ihasteli kolmikkoa ja erityisesti häntää heiluvaa Onnia. Amanda osasi olla haukkumatta, vaikka Leela haukkui. Muistin laittaa Leelalle juoksuhuosut (,sillä alkoi aamulla juoksu) ja erottaa sen hyvin Onnista.

Eli aamu sujui todella hyvin. Mitä nyt lopussa tuli pikakisen kiire....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juokse ensimmäiseen bussiin, ei ole väliä minne se menee.

Niin tuttua, niin tuttua... ;-)

Aamusähläys kaikessa kiireessä on mulle todella tyypillistä. Miten aamulla tuo aika luiskahtaakaan käsistä, ja ihan erilailla kuin päivällä? :-DDD

T: Sari, Peetun "mami"

Adeina kirjoitti...

Kivaa, että tekin ootte eksynyt tänne!

Mä epäilen, että se että aamulla aika kulkee erilailla johtuu ihan siitä, että aika herää jotenkin tavllista nopeemmin ja kulkee sitten jollain lailla kiihdytettynä aamuisin. :D