keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Länderilogiikkaa Kujeen tyyliin

Kuje ja Amanda kävi treenailemassa agilitya. Tai no Amandan kanssa otettiin vähän keppejä lähinnä, kun piti välillä saada Kuje tauolle. Keppien suorituksessa oli intoa, mutta ei varmuutta. Pieni ohjausharjoitus otettiin ja Amandan pyrki ensinnäkin varastamaan lähdössä ja karkas multa radalta K:n luo. Että meillä menee hyvin. No tuossa karkauksessa oli puolustukseksi sanottava, että Amanda (tuo ahne rakki) näki kun annoin namit K:lle ja säntäsi siis namien perään heti lähtöluvan saatuaan.

Harjoituspiirros. Kujeen ja K:n meno oli paljon parempaa. Vähän hämmentyneinä huomattiin, että mitä enemmän esteitä sitä paremmin Kuje menee. Ensin otettiin harjoitus jossa oli kolme hyppyä. Harjoiteltiin eteenlähetystä, niin että K ohjasi ja mä palkkasin Kujeen lelulla. Meni hetken aikaa ennenkuin onnistuttiin irottamaan Kuje k:n kädestä. Se hakeutuu niin tiivisti käteen kiinni, että se on vähän ongelmallista. Lisättiin rataan vielä yksi hyppy ja Kuje meni radan ihan täydellisesti. Kolmella hypyllä touhu takkusi aika pahasti, mutta neljällä käteen kiinnittymisongelma katos.

Kuje oli mennyt edellisillä kerroilla puolikkaita keppejä ja nyt kokeiltiin, että jos sen saisi paremmin keskittymään kun laittaa koko pitkät kepit. Sekin toimi. Kuje keskittyi selkeästi hommaan ihan eri tapaan kun lyhyillä kepeillä, eikä vaan ollut rynnimässä eteenpäin.

Päivän heikoin harjoitus oli sylikäännös. Kuje ei halunnut kääntää K:lle selkäänsä vaan kääntyi aina niin, että saattoi tapittaa kasvoja. Sitkeästi namille kääntelemällä K onnistui lopulta kiepauttaa Kujeen oikein. Tarkoitus oli ottaa toinen rata (harjoitus 2) sylikäännöksen avulla, mutta se ei tässä vaiheessa onnistunut. Ilman sitä harjoitus sujui hyvin. Muutaman kerran Kuje oli vähän hämmentynyt, mutta K onnistui siinä välissä käskyttää ja sai koiran oikeaan suuntaan. Kerran Kuje oli mennä hypyn ohi, mutta taas K sai sanallisesti Kujeen pysähtymään ja korjaamaan sitten liikeratansa hypylle.

Tosi kivasti menivät taas. Ja mä tykkäsin siitä, että K onnistui niin hyvin paikkaamaan Kujeen menon ennenkuin virhettä tuli. Voi olla, että jossain vaiheessa joutuu vähän kattomaan käskytyksen oikea aikaisuutta, mikä on mulle ittelleni ainakin tosi ongelmallista. Oman käskyt on aina myöhässä.

Seuraava kerta onkin sit joskus pääsiäisen jälkeen vasta. Ja silloin voisi varmaan lisätä radan pituutta kun kerran Kuje keskittyy selkeästi paremmin mitä enemmän esteitä löytyy.

Ei kommentteja: