lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Tutkitusti terveitä

Maanantaina kiidettiin V:n kanssa hakemassa joukko ländereitä eläinlääkärille. Ja aika tiukoille meni ehtiminen kun joku teki (uskomatonta kyllä) niin innokkaasti töitä, ettei muistanut lähteä ajoissa ja se en ollut minä. Amandalle ja Kujeelle oli varattu silmäpeilaus, Kujeelle lisäksi hampaiden puhdistus ja viralliset kuvat sekä Pila tuli siinä sivussa kuvauttaan niskansa. Vaikka alunperin ajatus taisi olla että Pila pitäis kuvata ja tytöille keksin sit kaikkee kivaa siihen lisäksi.

Ekaksi peilattiin Ama ja Kuje. Pila odotteli sillä aikaa autossa. Tytöt näytti niin parhaat puolensa. Ama tutisi ku haavanlehti ja ei ois millään halunnu pysyä paikoillaan kun silmätippoja laitettiin. Kuje taas kyllästyi ihan heti odottamiseen ja piipitti, purisi ja teki kaikkensa saadakseen vähän huomiota. Ois vissiin pitäny opettaa se odotteleen muutenkin ku häkissä. En tiedä kumpi oli kamalampi. Olin varma, että ne on vielä kamalampi itse peilauksessa, mutta Ama yllätti mut olemalla ihan supernätisti. Vielä suurempi yllätys oli kuulla että lasiaisvuoto on joko kadonnut mystisesti, tai sitten sitä ei koskaan ole ollutkaan. Ja ihan samalla eläinlääkärillä käytiin vuosi sitten... Kujeen silmistä, jotka viimeksi oli ihan puhtaat, löytyi tällä kertaa pari ylimääräistä ripseä. Niistä tuskin kovin kummoista ongelmaa on kun ei tähän mennessä ole moista huomattu.

Vaihdettiin Ama Pilaan ja Kuje sai ainetta jonka tarkoitus oli nukuttaa se. Pila käyttäytyi niin hienosti. Se oli hyvin reipas ja odotteli kiltisti. Kuje jaksoi aineesta huolimatta hyrräillä pitkä aikaa, eikä ois millään malttanut nukkua. Kuvien ottaminen olikin melkoista temppuilua kun Kuiskis ois halunnut pois tylsältä pöydältä. Lopulta kaikki kuvat saatiin otettua ja Pilallekin tuikattiin jossain välissä piikki. Se sentään nukahti nätisti ja torkkui tyytyväisenä V:n vieressä penkillä. Kujeen luusto näytti hyvältä. Lonkat ja kyynärät lähti Kennelliittoon, mutta selkäkuvat saatii mukaan.

Eilen maksoin omakoirassa kuvat. Tosi nopeaa toimintaa. Ilmeisesti noin viikon päästä ois jo tieto, miltä ne sit arvostelijan mielestä näyttää. Eläinlääkäri arvioi A:ksi. Mua kaikkein eniten kiinnosti selkä, sillä ländereillä on jonkun verran selkäongelmia. Kujeen ranka oli hyvännäköinen ja terve. Sisäisesti kaunis koira. Polvet voisi jossain vaiheessa nekin tutkia. Itseasiassa polvien tutkiminen ois länderien kohdalla fiksumpaa kuin luustokuvaus. Kuje kun oli menossa hampaiden puhdistukseen, niin aattelin että voidaan samalla rauhotuksella kuvatakin. Nyt on mun uteliaisuus tyydytetty.

Kujeen lähtiessä hampaiden puhdistukseen, Pila pääsi vuorostaan kuvattavaksi. Niska on luutunut hyvin. Missään ei näkynyt luupiikkejä eikä muita ongelmia. Ihan vielä nikamat ei ole kasvaneet loppuun asti kun Pila on vielä niin nuori, mutta murtuma on voitettu. Ei sitä ihan turhaan sanota, ettei nuorta koiraa sovi hypyttää kauheesti. Aika hyvin näkyi ero Kujeen ja Pilan kuvien osalta. Pila on selkeästi vielä kasvava koira. Mutta kesällä voidaan pyrkiä treeniryhmään ja muutenkin viettää huoletonta eloa. Nyt voidaan ottaa matalilla hypyillä ohjausharjoituksia, putkeen menoja, kontaktikapituksella harjoitella kontaktille pysähtymistä ja muuta sellaista. Jee!

Ei kommentteja: