keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Goiter Onni möllikisoissa

Takut järjestivät eilen möllikisat Hervannassa ja me matkustiin bussilla Onnin ja kety muiskun kera sinne. Pitkällisen pohdiskelun jälkeen ilmoitin Onnin niin möllikisaan kuin kilpaileviinkin. Ajattelin, että jos ilmoitan sen vain möllikisaan ja kisa onkin varsin helppo, niin harmittaa, ettei tullut kunnon harjoitusta. Toisaalta jos olisin ilmoittanut sen vain kisaaviin ja rata olisi ollut tuskaisen vaikea, niin viikonlopun kisaan olisi kauhean vaikea lähteä. Siispä ilmoitin molempiin jolloin voidaan helpommalla radalla saada hyvä mieli ja kilpailevien radalla harjoitella kepit.

Möllirata oli yllättävän pitkä. Onni oli aivan ihana ja meidän rata meni paljon paremmin kuin uskalsin uneksiakaan. Tein pari ohjaus mokaa. Putken suulla aloin peruuttamaan ennenkuin Onni oli putkessa ja poika kääntyi hölmistyneenä takaisin. Se oli ensimmäinen kielto. Toisen kiellon saimme kun kuvittelin Onnin kanssa harjoitelleeni ohjauskuviota jossa saan sen vedettyä esteeltä luokseni. Katsoessani Onnin ilmettä "siis häh? mitäs sä nyt siinä nainen söpötät", tajusin että Amandan kanssa ollaan kyllä harjoiteltua tälläistä, mutta Onnin kanssa ei oikeastaan olla. Onni siis kiersi esteen ja siitä kielto. Sain sen kiertämään esteen takaisin oikealle puolelle ja hyppäämään oikein yli. Onneksi on hidas koira. Amanda olisi hypännyt esteen jo moneen otteeseen väärin. Yhden riman Onni tiputti kun hyppäsi aivan liian kaukaa. 15 virhepistettä oli saldo. Tulos ja kaiken lisäksi ei mennyt yliaikaa lainkaan. En olisi voinut olla ylpeämpi.

Kilpailevien rata oli haastavampi ja siellä oli lisänä kepit, pituus, rengas ja keinu. Aavistelin jo ennen radalle lähtöä, että poika ei taida kauhean hyvin jaksaa. Toiselta esteeltä tipahti jo rima. Onni oli selkeästi väsynyt. Kepit saatiin harjoiteltua ja ne sujuivatkin ihan kivasti, joskin ohjasin sen keppi kepiltä pujottelemaan oikein. Olen myös tyytyväinen pituuteen, joka meni hypäten eikä yli astellen. Renkaalla sitten mokattiin, ohjasin huonosti ja Onni ei jaksanut enää keskittyä. Olikohan se nyt neljäs vai kolmas yritys kun lopulta Onni meni ihan oikeasta kohdasta rengasta. Loppu rata menikin vähän päivä kävelyksi ja muuten vaan sössimiseksi. Putkilta varmaan napsui kieltoja. Keinu meille sujui hyvin, siihen olen tyytyväinen ja molemmilla radoilla sain tarpeeksi vauhtia A:lle, joten Onni pystyi sen suorittamaan. Kontaktiongelmaa Onnilla ei olekaan.

Olen tyytyväinen päivään. Möllikisa meni hyvin, suorastaan upeasti. Sillä pohjalla on hyvä jatkaa viikonlopun starttiin. Tuli todettua, että Onni ei oikeasti jaksa kahta starttia päivässä, joten olen tyytyväinen, että ilmoitin Onnin vain yhteen starttiin viikonloppuna. Tuli myös harjoiteltua aika hyvin kaikki esteet, joten voin luottaa, että Onni ne osaa suorittaa ja tiedän, että renkaalla on ohjattava tarkkaan.

Ei kommentteja: