keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Outo hiljaisuus

Eilen satoi, joten päivälenkin jälkeen käskin koirat kylpyhuoneeseen kuivumaan. Olen viime päivinä käyttänyt Kujeella ja Amandalla hihnanjakajaa. Nyt olen huomannut, että siinä on huono puoli. Kuje on keksinyt ruveta vetämään. En oikein osaa päättää, että luovunko jakajasta vai harjoittelemmeko vetämättä olemista. Ehkä fiksuinta olisi harjoitella osa lenkeistä ja kiireisimpiin hetkiin laittaa suosiolla hihnat. Yksinään Kuje ei vedä, siihen tarvitaan toinen koira. Pikkuneidin kun pitäisi saada olla ensimmäinen.

Kuje on muutenkin aika päättäväinen nuori nainen. Se on muutamaan kertaan jäänyt testailemaan. Näinkö ei saanut tehdä, no entäs jos silti teen, ja jos vielä tätä toista kautta kokeilisin. Muistaakseni uhmaiän piti alkaa vasta parin kuukauden kuluttua. Huh, sitä odotellessa...

Ruoanvarastaminen/ryöstö on Kujeen mielestä kaikkein kivointa. Erityisesti sen pitää päästä maistelemaan outoja ruokalajeja, jotka sijaitsevat jossain korkealla. Tyttö lienee tullut äitiinsä, sillä se ryöstelee myös alushousuja matkaansa. En tajua mistä se niitä aina kaivaa.

Kujeella on loppumaton energiavarasto. Sisällä se leikkii nätisti ja suhteellisen rauhallisesti, säästäen juoksuleikit ulos. Jos Kuje ei leiki Amandan kanssa, se on saattanut keksiä jotain viihdyttävää puuhaa, kuten kukan tai alushousujen syömisen. Jotain se aina puuhailee, jos ei nuku.

Eilen lenkin jälkeen paha enteinen hiljaisuus valtasi talon. Nousin telkkarin äärestä kuuntelemaan. Kyllä, ihan hiljaista. Ei sängyn rapinaa, ei leikkiörinää. Kävelin katsomaan, että onko Kuje kenties mennyt häkkiin nukkumaan. Siinä vaiheessa muistin, että olin laittanut kyllä koirat kuivumaan kylppäriin, mutta en ollut ntanut niille lupaa tulla pois. Siellä kaikki istuivat sievästi dottamassa. Reppanat oli tunniksi unohdettu kuivumaan. No olipa Onnikin suht kuiva siinä vaiheessa.

3 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Timonkin tykkää varastella alushousuja...Meillä niitä riittää, kun ipanat jättävät omiaan pitkin lattioita...

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin oli innokas pyykinlajittelija pienempänä... Varsinkin sukat kiinnostivat, jostain kumman syystä ne vain tuppasivat lähtemään lajittelijan matkaan.;) Iän myötä suurin lajitteluinnostus on laantunut, mutta kyllä ne sukat yhä kiinnostavat varsinkin jalkaan vedettäessä.

Kaikki koiruudet eivät kyllä ole jääneet ainakaan vielä pois, nimittäin jos neitiä ei näy eikä kuulu, voi senkin arvata olevan tekemässä jotain omituista...

Adeina kirjoitti...

Mä itseasiassa opetin Onnin kuljettamaan mulle pyykkiä kylppäriin. Että Kuje ei ole ainoa pyykinlajittelija meidän laumassa. Ero vain on siinä, että Onnista oikeasti oli apua, mutta Kujeesta on pikemminkin haittaa.