sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Hyllyt on korkattu

Eilen käytiin Peltokosken ratsastusmaneesilla kisaamassa kolmen startin verran. Oli molemmille koirille ensimmäinen maneesikisa. Hermoistuneissa fiiliksissä mentiin. Jotenkin oli taas niin tärisevä ja kalpea olo. Vaan hyvä, että siellä epiksissä tuli harjoiteltua miten kahden koiran rataan tutustuminen tehdään, sillä tuollakin oli minien ja medin rataantutustuminen yhtä aikaa. Kauhean vaikea yrittää miettiä erilaiset reitit koirille.

Onni lähti koirista ensin ja hyppäsi renkaan väärin. En tiennyt pitääkö se korjata vai ei, joten jäimme kykkimään renkaalle hetkeksi ja sitten vain jatkoin matkaani. Loppurata oli aika kaaosta. Rimoja lenteli. Puomilla Onni meinasi jäädä jumittamaan, sillä puomi notkuisi sen alla jotenkin kummasti. Jouduin yhdellä putkella heittämäään Onnin sisään niin, että sain juosta ulkokautta putken ympäri. Mutta kepit menivät ihan siten kuin suunnittelin ja saimme siis Onnin kanssa tavoitteen saavutettua, vaikka tulos oli hylly. :)

Amanda meinasi samalla radalla varastaa ensin lähdössä, mutta jäi sitten kuitenkin sinne. A:n loppukontaktille se jäi etsimään namia ja silloin oli koira multa hetken aikaa hukassa. Hups. Keinu mitä vähän pelkäsin meni tosi hyvin. Olin niin tyytyväinen. Amanda osui radalla kaikkiin kontakteihin ja sen suhteen tavoitteet meni nappiin.

Onnistuin itse törppöilemään radalla aika paljon. Unohdin puomin jälkeen radan ja en muistanut mille hypylle piti mennä. Onneksi tajusin asian juuri ennen kuin olin vienyt Amandan väärän yli ja sain korjattua sen oikealle hypylle. Myös kepit epäonnistuivat. Mun olisi pitänyt käskyttää kepeille ajoissa, tai olla nopeammin keppien luona. Amanda luikahti väärästä välistä sisään. Vaan sen jälkeen mokasin ihan itse kun jäin liikkumaan väärinpäin kepeille. Amanda hyppäsi vielä yhdessä kohdassa väärästä keppivälistä eli saimme pujottelusta kaikkiaan kymmenen virhepistettä. Tältä radalta tuli tulos ja päädyttiin aikavirheinemme ja kymmenellä virhepisteellä kolmanneksi.

Hyppyrata meni hyvin siihen asti kunnes Amanda irtosi ja juoksi yhden aidan ohi. Se palasi takaisin luokseni ja jäi aidan väärälle puolelle katsomaan. Siinä seisoi vaan tuijottaen ja Amanda teki ratkaisun puolestani. Se hyppäsi yli ja naps, eka hylly Amallekin. Loppurata meni ihan kivasti. Muistin mennä kepit oikein päin ja sain Amandan jotenkuten ohjattua sinne sisään vaikka kulma tuntui hankalalta. Kaiken kaikkiaan rata meni ihan kivasti ja tällä radalla oli jotenkin enemmän fiilis kuin sillä ensimmäisellä. Varsin loppu meni hyvin vaikka Amanda loiskautti hypyt tosi pitkiksi.

Päivän saldo kaksi hyllyä, yksi kolmossija ja hyvä mieli. Tavoitteet saavutettiin, vaikka Amandalla meni kyllä ekalla radalla ohjauksellisesti kepit pieleen. Nyt on kokeiltu niiden ensimmäisten hylättyjen tulosten saaminenkin niin voi hyvillä mielin mennä seuraaviin kisoihin. Eipä tulosten puolesta voi mennä huonommaksi kun molemmilla on alla hylly.

3 kommenttia:

riikka kirjoitti...

Moi! Lisäsin teidän blogin linkin oman koirani sivuille, kun tätä on kiva lukea :)

riikka ja pipsa

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen koira tarvitsee hyllyn johon voi tulevat palkinnot laittaa :)

Onnea sijoituksesta ja ennen kaikkea iloisista suorituksista! Siitä se lähtee ja vie mennessään! :))

Adeina kirjoitti...

riikka, se on aina kiva kuulla, että on lukijoita :) ja saa tätä blogia linkkailla.


ansku, nyt katsotaan sit, että tuleeko niitä hyllyjä talo täyteen vai täyttyykö hyllyt pokaleista :D