torstaina, lokakuuta 18, 2007

Kontaktiongelmasta kontaktiongelmaan

Olo uudessa treeniryhmässä maistuu. Meillä ei ollut viime kerralla kouluttajaa, mutta sain muilta treeniryhmäläisiltä hyviä vinkkejä. Kätevää harjoitella parempien seurassa :D Teimme muutaman epämääräisen ratakiekuran. Oli ihan kiva kuulla, että meitä varten ei tarvinnut helpotella sijoittelua. Ehkä me jotain Aman kanssa osataan :) Tuli hyvä huomio siitä, että koiralle voisi antaa tiukoissa paikoissa tilaa, eikä änkeä ihan putken suulle mitä teen aika usein. Kyllä se koira osaa sieltä putkesta tulla pois ilman, että se haetaan sieltä.

Amandalla oli kontakteilla ongelmana louskauttaa koko kontaktin yli. Mehän emme harjoitelleet alusta asti mitään taktiikkaa kontakteille, kuhan harjoiteltiin. Vasta myöhemmin vinkattiin, että voisi kenties yrittää osua niihinkin.

Taktiikoita pohdittuani päädyin lopulta asettamaan namin maahan loppukontaktin eteen ja hokemaan "koske"-sanaa. Muutaman treenikerran jälkeen Amandalla syttyi lamppu päässä. "Kontaktin lopussa on NAMI!" Nyt se jumahtaa sitten kontaktin loppuun etsimään namia. "Kyllä täällä on pakko jossain olla herkku.. Ennenkin on ollut.." Jep, jep.

Kuka sanoo, ettei länderi olisi ahne. Amanda on ihan hirveä herkkupeppu. Ei se ota lihoakseen, mutta on uskomattoman ahne silti. Pia voi todistaa ;) Amanda karkasi radalta saadakseen nakkeja namipussista.

No parempi, että se jumii kontaktille kuin hyppii yli. Saapa nähdä kuinka Oulun kisoissa menee. :O Epiksissä sain sen houkuteltua suht hyvin mukaani, mutta harkoissa neiti jumahti paikoilleen. Tosin treeneissä kontaktin lopussa oli välillä nami, epiksissä ei ollut.

Vaan elättelen toivoa, että kontaktit osuisi kohdalleen. Ilmoitin Amandan sekä hyppyradalle, että tavalliselle. Onni on menossa vain tavalliselle radalle ja sen kontakteille ei kyllä ole tehty yhtään mitään. Koskaan. No ehkä se ei hyppää yli. Jotenkin suuresti epäilen, että sillä koskaan olisi niin paljon vauhtia.

Tavoitteet lauantaille:
Amanda menee kepit oikein (edes toisella radoista) ja osuu kontakteille. Eikä varasta lähdössä.
Muistan ohjata Onnin kepeille takaperin vetäen, koska se ei osaa niitä. Epiksissä unohdin tämän ja ylipäätään ohjasin Onnia kokoajan vähän hassusti.

1 kommentti:

n-elikot kirjoitti...

Amanda on kyllä ahnein tapaamani länderi :). Liippaa lähelle meidän Mikiä...

Tsemppiä lauantain kisoihin. Olemme jälleen kannustamassa teitä radan reunalla... tai radalla, sillä "jouduin" ratahenkilöksi 1 -luokkaan.

-Pia-