lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Pila epistelee

Lauantain iloksi mentiin Pilan kanssa Lempäälään epiksiin. Ei saatu kyytiä, joten seikkailtiin busseilla ja pahinta oli ettei ollu häkkiä mukana. Onneksi sain jonkun pitään Pilaa rataantutustumisen ajan. Ne hetket se odotteli oikein nätisti, mutta muuten odottelu oli aika tuskaa. Pila hyppi päin ja repi raivokkaasti hihasta tai hihnasta. Kierroksia oli ihan liikaa. Yritin lämppäriradalla laskea niitä, mutta melko epätoivoista. Pila on tottunut odottelemaan häkissä. Sinänsä toki hyvä harjoitella sellaistakin tilannetta että häkkiä ei ole.

Möllirata meni ihan kivasti A:lle asti, jonka Pila juoksi läpi. Sen jälkeen ei mitään ajatustakaan ohjaamisesta. Mulla oli päin hyppivä länderi jaloissa, niskassa, selässä, mahassa.... ja ennen kaikkea hihoissa. Puomilla hyvä kontakti, jonka senkin teki oikeasti ohjaaja. Me ollaan vielä kaukana itsenäisistä kontakteista. Ensinnäkin varmistelen kontakteja pysähtymällä itse. Pila ei osaa hakeutua kontaktin loppuun vaan seuraa tiukasti mun liikettä. Ja vapautan sen kädellä, enkä sanallisella käskyllä. Tän radan jälkeen totesin, että ollaan valovuosien päässä kisaamisesta.

Video radasta

Kilpailevien radan alku oli vähän haastavampi kuin ykkösluokan tasoa, mutta muuten rata oli helppo. Keppikulma oli siinä mielessä edullinen, että lumikepeillä kulma on suurinpiirtein sama. Ekalla kierroksella Pila ei osunut oikeaan keppiväliin (toisinsanoen ohjasin sen väärään väliin...) ja iski käteen kiinni kun jouduin korjaan. Kaikkineen miljoonasti parempi mitä mölllirata. Pila suostui rauhottumaan keppiepisodin jälkeen ja loppu rata taisikin mennä kohdilleen.

Video kilpailevien eka yrityksestä

Uusintakierros oli päivän paras rata meiltä. Tuntui että vihdoin mulla oli koira, joka kuunteli. Ja miten nätisti meni kepeille. Ja se jopa odotti pomppimatta sekunnin välein ennen omaa vuoroaan. Mutta jos vaaditaan kaksi rataa ja varmaan parisen kymmentä minuutti lämmittelyradalla, ennenkuin Pila on niin väsynyt, että saan sen vähän kuunteleen ja se keskittyy tekemään, niin se ei lupaa hyvää ens viikonlopulle. Mitä enemmän sillä on kierroksia sen enemmän mun oma söhlääminen lisääntyy ja sen kaoottisemmaksi meillä homma menee.

Video kilpailevien tokasta yrityksestä

Mua hitusen epäilyttää että Pila ei hidastelekaan ekassa virallisessa startissaan...

Pilan treenilistalle kohosivat irtoaminen eteen; itsenäiset, varmat kontaktit sekä keppien sisäänmeno. Ohjaajalle pitäisi takoa päähän kunnollista, selkeää ohjaamista; vammailukädet pois; luottoa koiraan; palkkaaminen pois kädestä sekä jämäkkyyttä ja asennetta tekemiseen. No meidän pitäisi nyt kevääksi mennä Niinun tavoitteellisten ryhmään Pilan kanssa Maisan tilalle. Katsotaan. Ihan kiva jos saadaan sieltäkin suunnalta jotain uusia ajatuksia.

Kaikkineen positiivinen seikkailu. Pila oli mielettömän helppo bussikoira. Se on oikein hyvä citykoira, kun ei juurikaan piittaa ihmisistä ja liikkuu rennosti missä vaan. Joku otti Pilasta oikein kuviakin ja se hurmasi muutaman ihmisen suostumalla nuuhkimaan vähän kun he rapsuttelivat.

Kisat olivat vähän kaoottiset, mutta hauskat. Oli taas hyvää seuraa ja tykkään kovasti Lempäälän hallista kisapaikkana. Siellä on joka kerta ollut hyvin järjestetyt kisat. Kiitokset taas Kirsimaarialle kuvaamisesta ja tsemppaamisesta!

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Mikä ihana vauhti Pilalla!! Älä vain ota sitä pois!
Huomasitko mölliradalla - esim muurille tultaessa - että sulla oli vastakkainen käsi vetämässä koiraa pois esteeltä... Kilpailevien radalla ohjaukset oli jo paljon selvempiä ja etenit hyvin.

Luota vain koiraan ja anna sen tehdä vauhdilla, ohjaat ja liikut itse mukana ja ole ajoissa. Pila komentaa ihan normiländerin tavoin aina kun olet myöhässä :))

Mukava nähdä teitä viikonloppuna ATT:llä!

jassu kirjoitti...

Siis Pila on aivan MAINIO!! Mä tykkään siitä! Ja just niinku jaana yllä sanoo, älä vaan tapa sen vauhtia, se komentaa just siks ku sä oot myöhässä! :)
Ja hei, Pilassa on tosi paljo samoja piirteitä ku Zonassa :D!!! Pila vaan osaa jo vähän enemmän. Zona hyppii JA puree/näykkii ihan samoin ku Pila. Mutta joskus tekee ihan kivastikin. no kyllä se taidoiltaan on vielä selkeesti jäljessä Pilasta, mutta silti. :)
Paljon rapsuja Pilalle1 niin ja tietysti toisille kans!

Adeina kirjoitti...

Kiitoksia Jaana ja Jassu :)

Pila siirtyi tavoitteellisten ryhmään ja taustatietoja Niinulle rustatessani mainitsin useampaan otteeseen, että Pilan kanssa ois tavoitteena säilyttää sen into. :D Jospa nyt vihdoin olisin edes sen verran oppinu.

Kuje oli nuorena hyvin samanlainen, mutta sit jotenkin latistin sen. Pila on saanu enemmän vapauksia ja se näkyy hallinnan puutteenakin välillä, mutta ajattelin että kokeillaan sen kanssa näin päin. Ainakin se vaikuttaa oikein lupaavalta ja tuntuu kovasti paljon tykkäävän.