sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Eri lajien testailuja

Agility

Viikonlopun teema on eri harrastuslajien testailu. Perjantaina oli agiharkat ja Kuje pääsi tällä kertaa Amandan lisäksi mukaan. Koska meiltä uupui kyyti, käännyin uskollisen pyöräni puoleen. Kuje kokeili matkustamista Muiskun pyörälaukussa. Se olikin hyvä kokeilu, sillä tyttönen viihtyi laukussa hyvin. Niin hyvin, ettei olisi malttanut yhdessä vaiheessa tulla sieltä lainkaan pois. Mikäs siellä olikaan makoillessa ja maisemia katsellessa.

Harkkojen teemana oli takaleikkaukset. Oli kiva päästä harjoittelemaan ohjaamista. Takaleikkaukset sujuivat huomattavasti helpommin kuin viime viikon irtoamisyritykset. Yhden kerran onnistuin tekemään takaleikkauksen jopa kepeille, mikä oli aika suoritus ottauen huomioon, ettei keppien meneminen ole mitään parhaimpia taitojamme.

Kujekin pääsi kokeilemaan puomia ja putkea. Se oli aivan innoissaan puomista ja olisi halunnut jyristää täyttä vauhtia eteenpäin. Kun laitoin kontakteille namit, se malttoi sentään sekunnin pysyä niillä. Putkea Kuje onkin kokeillu kotona. Iloisesti se humputteli putkeen itsekseen.

Toko ja lenkki

Lauantaina otimme koko lauman matkaan ja menimme Kutin omistajan kanssa tokoilemaan läheiselle kentälle. Täälläpäin pyörii pieni koiraihmisten porukka, joka mm. järjestää tokotunteja. Onni harjoitteli sivulle menoa, maassa makaamista ja luoksetuloa ja Kujekin sai kokeilla luoksetuloa. Onni oli ihana. Se teki töitä innoissaan, kuunteli hyvin ja mielestäni oppikin jotain.

Treenihetken jälkeen lähdimme lenkille. Yleensä en lähde koko lauman kanssa lenkkeilemään yhdessä vieraan koiran kanssa, mutta näitä poikkeuksia tapahtuu. Lenkki oli oikein mukana. Osan aikaa kaikki koirat olivat vapaana, mutta välillä pidin Kujetta tai Amandaa kiinni. Amandan teki vähän liian paljon mieli puolustaa Kujetta, kun tyttönen yritti samaan aikaan haastaa Kutia leikkimään. Toisen ollessa hihnassa tilanne rauhoittui. Kuje ei päässyt leikkimään tai Amanda ei päässyt tunkemaan väliin.

Löysä päivä

Tänään ollaankin sitten aamusta asti nautittu ripulin hajusta. Amanda-ressun maha on sekaisin. Uskomatonta miten paljon kamaa siitäkin voi tulla ulos, vaikka se on tuollainen laiheliini.

Ei kommentteja: