sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Kuje Kukkaismätsärissä

Aamulla katselin sateen ropinaa ja tuumin, että otan sittenkin vain Kujeen matkaan mätsäriin. Tarkoitus oli ottaa Onnikin, mutten sitä sateeseen viitsinyt raahata. Yllättäen olimme hitusen myöhässä lähdön kanssa ja kauheella kiirellä heittelin tavaroita reppuun. Tuli sentään paperit ja Kujekin matkaan. Tarkoitus oli mennä bussilla, mutta en löytänyt bussikorttia, joten tyydyimme vaihteen vuoksi pyörään.

Seuraavana ongelmana oli käteinen. Kukkarossa killui sopivasti 6 euroa ja 80 senttiä eli parikymmentä senttiä jäi pääsymaksusta uupumaan. Yritin mennä matkan varrelle kauppaan hakemaan lisää rahaa, mutta eipä kaupan ovet auenneet. Hetken kelailtuani tajusin, että nehän aukeavat vasta kahdeltatoista eli samaan aikaan kuin mätsäri alkaa. Lopulta parinkin epätoivoisen etsiskelyn jälkeen löytyi toimiva automaatti ja sain rahat. Kiireen vilkkaa ilmottautumaan. Saatiin numero 13. Tosi hyvä enne... :D

Ensin katseltiin ystävän esiintyminen, joka meni upeasti. Java oli niin ihana <3 vaikka ainahan se on. :) Onnittelut Cisnelle ja Javalle sekarotuisten punaisten voitosta!
Java voitti
Samalla myös kiitokset kuvien ottamisesta ;)

Kuje kävi aika kierroksilla kun tulimme mätsäripaikalle ja olin varma, että se vain pomppii ja sählää. Onneksi meillä oli hyvin aikaa rauhoittua ja pikkuhiljaa Kuje alkoi kuuntelemaankin. Hampaat tutkittiin tarkkaan. Kuje oli rennompi pöydällä nyt kuin mitä ekassa mätsärissä ja olen oikein tyytyväinen sen käytökseen. Tuomarikin kehui sitä hyvinkäyttäytyväksi.

Kuje seisoo

Seisominen sujui Kujeelta oikein mallikkaasti. Tuntuu, että se oikeastaan seisoo paljon paremmin kuin Amanda. Liikkeissä oli välillä vähän hapuilua. Välillä maasta löytyi jotain kiinnostavaa, välillä taasen meinasi meno mennä laukaksi. Suurimman osan aikaa Kuje kuitenkin ravasi.

Kehää kiertamässä


Kilpakumppanina meillä oli kehässä spanieli ja tuomari totesi, ettei oikein osaa päättää kumpi olisi parempi kun molemmat ovat hyviä. Lopulta Kuje veti pidemmän korren ja sai punaisen nauhan. Spanieli oli muuten sinisten kehässä lopulta toinen. Onnittelut vain sinne, jos satut joskus lukemaan ;)

Kehää kiertamässä

Punaisten parhaita valitessa, mietiskelin mielessäni, että ehkä meillä olisi ollut sinisten kehässä paremmat mahdollisuudet päästä neljän parhaan joukkoon. Toisaalta koiria oli sen verran vähän, että meillä olisi ehkä mahdollisuuksia sittenkin. Erityisesti koska Kuje selvästi miellytti tuomaria. Päästiin neljän parhaan joukoon. Aika huima fiilis. Kohta oltiin jo kahden parhaan joukossa ja siinä vaiheessa olo oli vähän jo hölmistynyt. Niinhän siinä lopulta kävi, että Kuje veti pisimmän korren ja voitti pienet punaiset pennut.

Pienten punaisten pentujen voitto

Eipäs olekaan koskaan noin pitkälle mätsärissä päästy. No voittojen haun jälkeen suunnattiin isoon kehään. Siellä oli kolmetoista koiraa. Maaginen luku tänään. Meidät laitettiin etunenään ja pian kaikki neljä tuomaria kävivät vuorotellen koiria katselemassa ja tutkimassa. Kyllä oli hyvää harjoitusta. Olin tosi ylpeä Kujeesta, kun pikkuinen antoi niin hienosti tutkia itsensä maassa. Erityisen yllättynyt olen ylipäätään siitä, että se jaksoi kokoajan olla ihan täysillä mukana touhussa.

Kehää kiertamässä

Päästiin seitsemän parhaan joukkoon ja sitten neljän parhaan joukoon ja siihen sitten jäätiin. Eli Kuje oli BIS 4 ja joukon ainoa pentu. Aikas huimaa! Tuomarit kävivät vielä kisan jälkeen onnittelemassa ja kehumassa Kujetta. Oli ihan kiva kuulla, että sen luonne miellytti jokaista. Jospas se pysyisikin noin avoimena.

Kuje oli Kukkaismätsärissä 29.7.2007 BIS 4
Kotiin raahattiin sitten hirveä pino voittoja. Nyt uupunut näyttelytähti nukkuu sikeästi.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hienosta mätsäri sijoituksesta! :))

Länderit harvemmin moisissa kisoissa pärjäävät. Duo on kerran ollut punaisten pentujen 1 ja lopuksi BIS-5. Tosin BIS-kehässä en itse koiraa esittänyt vaan poikakaveri ja Duohan veti neliveto päällä kun olin saman aikaan Lucaksen kanssa kehässä. Lucas oli voittanut punaiset pienet ja lopulta äijä oli silloin BIS-2. Sillä kertaa meillä oli palkintoja koko auto täynnä. Matti onkin monesti nauranut, että ketä hankki Duolle ensimmäisen pokaalin :P

Yleensä noissa mätsäreissä pärjää hyvin turkkirodut mm. Lucas on monesti voittanut ja sijoittunut BIS-kehässä. Samoin edesmennyt corgini oli lyömätöm mätsäreissä.

Anonyymi kirjoitti...

PALJON ONNEA mätsärimenestyksestä! Minkähänlainen kehien kuningatar sulla siinä vielä onkaan... :))
Neiti Kepposesta on kyllä kehittynyt kaunotar, nätti on kuin mikä! Terkkuja meiltä kaikilta!

Eeva kirjoitti...

Wau! Mä oon ja menossa mätsäriin kuukauden päästä, kun täytän 5kk. Jospa pärjäisin yhtä hyvin =).

Mut onnea siis tosi paljon!

t: Timon

Mervi kirjoitti...

Onnittelut menestyksestä!!
Nyt vaan valloittamaan oikeitakin näyttelykehiä :)

Mervi ja Mila

Adeina kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista! :D

Ansku, BIS-3 oli vihikoira, mutta mä en sit oikein muista, että mitäs koiria ne toiset oli. Oisko toiseksi tullut corgi? Voittajasta ei sit mitään hajua. Jotenkin tuppasi oma keskittyminen olemaan vain Kujeessa ja sen esiintymisessä. Pennuissa me voitettiin villakoira, mutta taaskaan en sit muista, että mitäs muita rotuja siinä vierellä oli.
Olen aika hämmästyny, että me näin hyvin siellä pärjättiin. Paras tulos oli tätä ennen Amandan pääseminen sinisten neljänneksi. Kuje hämäs varmaan tuomareita pennunolemuksellaan :D

* *

Kyllähän me aiotaan lähteä ihan oikeisiin näyttelykehiin, mutta sieltä tuskin Ruikkusella suurta menestystä tulee. Se ei ole kovin nätti länderiksi kippurahäntineen ja ruskeine naamoineen. Vaan eipä sillä niin väliä, jos meillä vaan on kivaa :D

Timonille vielä peukutukset mätsärireissulle!
Mehän otettiin vähän varaslähtö mätsäreihin ja mentiin Kujeen kanssa ennen viittä kuukautta ekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onnitteluja mätsärimenestyksestä!
Kyllä Kuje minusta nätiltä pikkuneidiltä näyttää, omalla persoonallisella tavallaan.:) Vandankin sisaruksissa on muuten ainakin yksi ruskeanaama...

Vandan kanssa ollaan myös ihan harjoitusmielessä kierrelty jonkun verran mätsäreitä, ja olen huomannut vähän saman minkä Ansku. Eli pienissä koirissa pärjäävät turkkirodut, (samoin kuin näyttelyiden ryhmäkehässä), isoissa koirissa taas tuollainen pirpana-rakki tuntuu jäävän isojen ja mahtavien varjoon.;) Parhaat sijoitukset meillä ovat sinisten toinen ja ensimmäinen, viimeksi mainittu pennuissa pari päivää ennen neidin yksivuotissynttäreitä.;) Silloin kyllä tuomari muistaakseni vielä sanoi että muistakaa jäädä sitten sinisten ryhmäkehään, joten taisi se meistä vähän kuitenkin tykätä...

n-elikot kirjoitti...

Onneksi olkoon ihanan kaunis sisko-likka! Oot sä vaan niin sporttinen mimmi :)!

T: Vipu & co

Anonyymi kirjoitti...

Olet kujeillut sitten ihan hienosti, onneksi olkoon!

sari kirjoitti...

Onnittelut nätille Miss Kepposelle!

Adeina kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksia :)

Ens sunnuntaina sitten kokeillaan virallista pentunäyttelyä ja veikkaanpa, että menestystä ei tule, mutta toivottavasti on oikein hauskaa. Ei ne tulokset, vaan se fiilis ;)