sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Poikkeuksia lenkkisäännöissä

Aamulla, no hyvä on päivällä kömmittiin koirien kanssa aamu-päivälenkille. Tallustelin unenpöpperössä lähikentän viertä ja huomasimme, että siellä oli Nuga-collie ihmisten kanssa leikkimässä. Kuje on monta kertaa leikkinyt Nugan kanssa ja Onnikin on törmännyt siihen ainakin kerran. Amanda taisi olla ainoa, joka ei Nugaa ole tavannut. Joten päätin tehdä poikkeuksen lenkkisääntöihimme. Säännöissä lukee, että lauman kanssa ei muita koiria moikkailla.

Laitoin Amandan kiinni vähän matkan päähän ja päästin Kujeen (vapaana) ja Onnin (hihnassa) Nugaa moikkaamaan. Nuga pääsi haistelun jälkeen hihnasta ja koirat saivat hyöriä meidän ihmisten jutellessa. Nugaa kiinnosti kovin kauempana ollut Amanda ja se kävi moikkaamassa neitiä. Amandan varautuneisuusaste oli sillä välin ehtinyt laskea ja se ei edes haukahtanut Nugalle, nuuhki vain innokkaasti.

Hetken päästä selässäni tuntuivat hyvin tutut tassut. Amanda oli päässyt irti ja pomppi herättääkseen huomioni. Koska sitä ei enää kiinnostanut Kujeen puolustaminen, annoin sen jäädä luoksemme ja päästin vähän ajan päästä vapaaksi. Siinä koirat hyörivät tyytyväisinä vapaina. Paitsi Onni, joka oli hihnassa. Onni ei kuitenkaan ollut tyytymätön, sillä kun riitti rapsuttelijoita kaksin kappalein.

Oli mukava aamun (no päivän) leikkihetki. Kiitokset Nugalle omistajineen ja ystävineen ;)


. . .

Säännöissä lukee siis muita koiria ei moikkailla lenkeillä, paitsi satunnaisesti Nugaa.

Kuje ja Nuga

1 kommentti:

sari kirjoitti...

Samat säännöt on meillä: Peetu ja Fenja eivät saa tervehtiä muita koiria lenkillä. Fenjan kohdalla näin on ollut aina, mutta kyllä se kovasti haluaisi joka päivä tutkia vastaantulevat koirat ja ihmisetkin... ;-)