lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Liikunnan ja puuhailun määrä

Olen taas surffaillut netissä ja törmäsin keskusteluun siitä kuinka paljon liikuntaa ja tekemistä koirat vaatii. Jäinpä sitten miettimään, että mites meillä. Jos mennään ihan minimillä niin se tarkoittaa sellaista ehkä yhteensä tunnin ulkoilua kolmena hihna lenkkinä. Meillä meneen noin vartista puoleen tuntiin tuo yleinen pisutusreitti. Vähän riippuen hajujen määrästä.

Kuje ja Amanda

Toisaalta sitä tulee vähintään pari kertaa viikossa puuhailua jotain muuta. Aika usein jään heittelemään koirille keppejä ja annan niiden peuhata vapaana. Kujeen kanssa on tullut osallistuttua yhteislenkkeihin. Amanda harrastaa säännöllisesti agilitya kerran viikossa ja satunnaisesti pyöräilyä. Onni ja Kuje ovat satunnaisesti mukana agiharkoissa ja joskus tulee kokeiltua vähän keppien harjoittelua tai putkea ihan itsekseen tuossa lähistöllä. Viikonloppuisin me ollaan aika paljon menossa ja se tietää koirillekin vähintään kävelyä viiden kilsan päähän asemalle.

Kuje vaatii oikeastaan eniten aktivointia tai se ryhtyy puuhailemaan sisällä omiaan. Se on oikein taitava löytämään ihan vääränlaista pureskeltavaa ja puuhailee mielellään roskiksen tai kukkan kimpussa. Jos sille keksii vähän enemmän puuhaa parin kolmen päivän välein, se jättää sisällä puuhailut väliin. Onni osaa tylsistyessään alkaa tuputtamaan leluja, jolloin tietää, että voisi keksiä enemmän sillekin puuhailuja. Amandalla ei vissiin juuri kaipaa enempää aktivointia tai ainakaan se ei mitenkään näytä jos sillä tylsää onkin.

Kuje ja Amanda

Meillä on aika satunnaista nämä puuhailut. Joskus tehdään paljon, joskus tyydytään pelkkiin hihnalenkkeihin. Tänäänkin Amanda on saanut olla mukana shoppailemassa. Ostettiin Kujeelle sadeviitta ja valkoinen näyttelyhihna sekä vähän hevi-NEUta kun se oli melkein loppu. Kolmisen tuntia varmaan seikkailtiin ympäri Tamperetta ja käytiin ostamassa molemmille vielä hampurilaiset. Toiset taasen on joutuneet tähän asti tyytymään vain hihnalenkkeihin. Illaksi ois suunnitteilla menoa Onnille ja Kujeelle.

Kuje ja Amanda

Joskus enempi joskus vähempi, mutta pääasia, että kaikki vaikuttaa tyytyväisiltä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näistä uusista kuvista huomaa jo selvästi kuinka paljon Kujeen ilmeessä on Chiliä. Päähän on muuten hyvin Cellomainen, mutta ilmeessä on sitä jotain tuttua ;) Ei siitä siis ihan isin tyttö tullutkaan.

Huomenissa agipäivillä ilmeisesti nähdään!

sari kirjoitti...

Joo, ei kannata hampaat irvessä mitään tehdä, vaan fiiliksen mukaan. Ei ne koiratkaan aina tuntitolkulla jaksa ulkoilla, vaan kaipaavat sisälle köllimään, etenkin rumalla säällä. Länderithän eivät yleensä sateesta tykkää. :-)