tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Murkun kehityskeskustelu

Edellinen kehityskeskustelu pidettiin Kujeen ollessa neljän kuukauden ikäinen. Katsotaanpas minne siitä ollaan edetty.

Olemme käyneet mätsäreissä ja parissa pentunäyttelyssä, joten Kujeelle alkaa ainakin teoria näytteyissä olosta olla selvillä. Käytös tosin näyttää merkkejä huonompaan suuntaan menosta, sillä istumaan opettelun jälkeen Kuje ei jaksa seistä tönöttää paikoillaan. Olemme opetelleet käskyt seiso ja istu sekä liittäneet mukaan paikalla pysymisen. Istu käskyyn liittyy sana paikka ja seisomiseen taasen sana siinä. Halusin eri sanat, koska huomasin, että Kuje istuu aina sanoessani paikka, vaikka olisin ensin seisottanut sen. Ajattelin, että on helpompaa liittää siinä ja seiso käskyt vain näyttelyihin. Muita näyttelysanoja emme ole opetelleet. Harkitsen yhä pitäisikö toistella hampaita katsoessa jotain tai pitäisikö liikkeeseen liittää sana.

Olemme kokeilleet vähän agilityesteitä. Leirillä hypyissä oli oikein rimat, mutta muuten hypyt ovat olleet lähinnä siivekkeiden välistä menemistä. Puomia ja putkea ollaan myös kokeiltu. Agilityyn liittyen harjoittelemme tässä-sanaa, jolla pitää tulla käden viereen, pitkä-sanaa, jolla pääsee syöksymään namikipolle sekä tähän liittyivät sanat istu ja paikka.

Yritän kannustaa Kujetta tuomaan minulle leluja ja keppejä takaisin, mutta nämä onnistuvat varsin satunnaisesti ja niihin ei ole vielä varsinaisesti liitetty käskyjä. Käytän kyllä leikkiessä samoja sanoja kuin Onnin kanssa, joten ehkä ne pikkuhiljaa tulevat Kujeellekin tutuksi. Olisi ihan hauskaa saada Kujeesta samanlainen tavaroiden noukkija mitä Onni on.

Olen kokeillut muutaman kerran maahanmenoa, mutta siihen ei ole opeteltu käskyä. Katsotaan sitä jossain vaiheessa. Tällä hetkellä suurin panostus on yhä luoksetulossa. Kuje on kiltisti tullut luokse, mutta pikkuhiljaa on havaittavissa satunnaisia korvien kadottamisia. Maailmassa on tällä hetkellä paljon jännää. Tänäkin aamuna pysähdyimme tutustumaan kadunlakaisijaan. Haukkuminen on asia jonka Kuje on valitettavasti ottanut ihan liian helposti tavakseen. Saapa nähdä mitä sen suhteen saan tehdä.

Näillä taidoilla päästään jo jonkun matkaa eteenpäin ja tällä hetkellä keskitytään niiden vahvistamiseen. Suunnitelmissa ei ole uuden opettelua, mutta eipä sitä istu käskyäkään ollut tarkoitus opetella. Niin vain kävi. :)

Ei kommentteja: