tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Jästipää, Pompputassu ja Lehmä

Luulin, että olemassa on vain kuusi erilaista eläintä; koira, ihminen, kissa, myyrä, jänis ja muut eläimet. Mutta voi miten väärässä olinkaan. Olimme lomalla mamin, Jästipään ja eräiden ystävien kanssa. Raskaan päivän jälkeen lähdimme iltalenkille. Minusta oli ihan hauskaa juoksennella vapaana. Jästipää lähti vähän karkuun ja mami meinasi vallan hermostua siihen. Mami meni piiloon pusikkoon ja Jästipää tuli hätääntyneenä etsimään sitä. Minä näytin sille missä mami oli piilossa. Kun olimme saaneet lauman taas kokoon kuulin outoa ääntä ja näin hirviöitä. Ne olivat seuranneet Jästipäätä. Käskin niitä pysymään kauempana ja sanoin rökittäväni kaikki, jotka tulevat lähemmäs. Mutta ne eivät uskoneet vaan vyöryivät meitä kohti. Hävettää myöntää, mutta minä pakenin.


Pompputassu


Oltiin matkalla ja illalla lähdettiin lenkille. Pompputassu juoksi vapaana ja mäkin pääsin lopulta kahleista. Haistoin jossain mielenkiintoisen riistaan ja lähdin metsästämään. Emäntä käski minut takaisin. Se ei yhtään tajua metsästyksen hienovaraisuutta. Olisin saanut meille upean saaliin, mutta emäntä meni hukkaan ja jouduin lähtemään sen perään. Emäntä on käsittämättömän hukkaantuvainen ja vaikka se on joskus tosi rasittava, niin en silti halua hukata sitä kokonaan. Pompputassu sanoi, että emäntä katosi puskien taa ja minä jouduin johdattamaan sen takaisin tielle. Naiset!

Hengailtiin siinä, kun Pompputassu alkoi haukkua. Käännyttiin kaikki kattoon ja sieltä ryntäsi lauma lihaa. Me tuijotettiin hämmästyneenä, sillä harvoin liha tulee noin helposti luokse. Sitä pitää yleensä ajaa takaa. Pompputassu katosi, sillä aikaa kun tuijottelin lihakimpaleita. Joskus se on vähän kumma. Miten kukaan voi säikähtää lihaa?


Jästipää


Juoksin takaisin mökille turvaan. Kun sydämeni vihdoin laskeutui vähän alas kurkustani, tajusin, että muut olivat jääneet hirviöiden jalkoihin. Juoksin katsomaan ja siellä ne seisoivat tuijottamassa hirviöitä. Ne olivat jähmettyneet pelosta. Odotin, kunnes mami tuli luokseni ja kerroin kuinka ilahtunut olin, siitä että hän oli pelastunut. Mami hädintuskin vilkaisi minua, ryntäsi vain hakemaan kameraa ja juoksi takaisin kohti hirviöitä. Minun oli mentävä mamin mukaan turvaamaan hänet ja Jästipää.


Pompputassu


Emäntä kävi hakemassa Pompputassun ja me jatkettiin lenkkiä. Liha seurasi meitä, mutta emäntä ei päästänyt minua niiden luo. En tajua. Hyvää lihaa, tuskin kolmen metrin päässä ja nainen vaan niuhottaa. Siis me oltaisiin syöty niitä ainakin viikko. Pompputassu sanoi, niiden olevan hirviöitä, mutta valistin, että ne on lihaa. Kun Pompputassu tajusi mitä ne on, se keskittyi tutkailemaan hajuja. Joskus musta tuntuu, että noi naiset ei todellakaan ymmärrä metsästyksen päälle.


Jästipää


Minulle selvisi, että toukset eivät olleetkaan hirviöitä vaan lehmiä. Mami oli niistä hirveän innoissaan ja esti Jästipäätä ryntäämästä niiden luo. Minusta ne olivat ihan tyhmiä. Olisi ollut niille ihan oikein jos Jästipää olisi purrut niitä, kun säikyttelivät minua. Aion tästä lähin olla täysin välinpitämätön lehmiä kohtaan.


Pompputassu


Me syötiin iltaruoaksi jauhelihaa.


Jästipää

1 kommentti:

Kipa kirjoitti...

Tää on kyllä niin Onnia, niin Onnia, ettei paremmasta väliä. Kyllä siitä Amandakin tunnistaa, ei siinä mitään. Ihana!!!