lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Jästipää ja Pompputassu: Tosi miehet

Olen meidän laumamme uros. Perheen pää ja iso Alfa. Minun kontolleni jää pitää huolta tytöistä. Tällä hetkellä laumamme on suurentunut ja tyttöjä on yhteensä neljä. Emännän ja Pompputassun lisäksi laumaamme kuuluu Tirppana ja sen oma emäntä Matte.

Jästipää

Meidän laumassa ei ole muita poikia kuin Jästipää ja sekin on ihan mammanpoika joskus. Ulkona se on tosi suuri ja mahtava. Pitää minusta hyvää huolta ja opastaa miten suuressa maailmanssa kuljetaan, mutta kotona siitä tulee Mamin pikkupoika. Jästipää on totisesti suurin mammanpoika, jonka tiedän. Tunnen enemmänkin uroksia ja Jästipää on ainoa, joka muuttuu ihan mamelukiksi sisällä. Jos se ei pääse sänkyyn, se itkee, että Mamin pitää nostaa se sinne. Jos ollaan kylässä ja Mami on verkon toisella puolella, niin se itkee Mamin perään.

Pompputassu

Ainoana uroona tehtäväni on turvata naisten olot. Yritän epätoivoisesti hankkia lisää uroksia laumaamme. Olen löytänyt Emännälle jo monta kaksijalkaista miestä, mutta se aina heittää ne pois. Nelijalkaisia miehiä me ei tarvita, mutta akksijalkaisia voisi olla ehkä viisi. Me voisimme muiden miesten kanssa hoitaa kaikki miesten tehtävät, kuten puunhakkuun ja pehmolelujen nasuttelun.

Jästipää

En tiedä miksi, mutta Jästipää on tosi ihastunut miehiin. Se on menee niistä joskus ihan sekaisin ja jakelee niille pusuja ja heittäytyy niiden eteen selälleen. En tiedä jos se on joku miehinen rituaali, jonka tarkoitus on esitellä perhekalleuksia. Minusta se on kovin outoa.

Pompputassu

Pompputassun mielestä miehet ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin naisetkin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Pomppis on jossain asiassa väärässä. Kyllä siitä huomaa, että se on tyttö ja ei ymmärrä meidän miesten päälle. Miehet tekee miesten juttuja ja pitää huolta laumasta. Miehet on tosi rohkeita eikä sellaisia pelkureita kuin tytöt.

Jästipää

Viime yönä Jästipää herätti meidät kaksi kertaa, kun se ei muka päässyt sänkyyn ja sen piti itkeä siinä sängyn vieressä niin kauan, että Mami heräsi ja siirsi yhtä tuolia. Kun tuoli oli siirretty, Jästipää tuli Mamin toisen kyljen viereen nukkumaan.

Pompputassu

Ei kommentteja: