tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Vähäväkiset pomppuharkat

Tänään ei paljon porukkaa ollut treeneissä. Eipä tosin ole valittamista, sillä jäi meille enemmän aikaa treeneillä. Pussi on yhä vain ongelma. Päivän saldo on yksi onnistunut läpimeno, muutama kääntyminen keskellä estettä ja miljoona pussin suun nostoa. Jonain päivänä se vielä onnistuu. Ehkäpä saan viritettyä jonkun pussintapaisen ihan kotiin. Pahvilaatikko ja jätesäkki yhdistelmän tai jotain. Katsotaan.

Toinen missä tuli virheitä oli A:n kontaktit. Ylösmeno on se missä menee vikaan, mutta onnistuipa neiti pomppaamaan kerran alastuloltakin. Olen alkanut pysäyttämään sen alakontaktille. Samoin keinulla ja puomilla Amanda pysähtyy alas. Niissä osuivat ylösmenossakin kontaktit paikalleen.

Ratapiirros Kolmas ongelma oli tuttuun tapaan ohjaamiseni. Jaoimme radan kolmeen osaan joista harjoittelimme kutakin yksinään ja yhdistimme lopuksi ensin kaksi osaa ja viimein otimme koko radan. Yksittäin pätkät sujuivat hyvin, mutta mitä pidemmäksi rata muuttui sitä hapuilevampaa ohjaamisestani tuli. Aivokapasiteettini ei ehkä riitä pitkälle radalle.

Vaikka pussiongelma tuntuu isona miinuksena päivässä, niin oli siellä paljon positiivista. Keinu sujui tosi hyvin ja puomin kontaktit osuivat kohdalleen. Rengas sujui upeasti, jopa 90 asteen kulmassa (tosin hidastin vauhdin siinä pois, koska mielestäni oli järkevämpää mennä rengas oikein kuin vauhdilla ohi). Hyvät harkat kaiken kaikkiaan. Tänään oli iloinen tunnelma ja koirassa intoa (jopa ylimääräiseen pomppimiseen). Pitäisiköhän sille pomppimiselle tehdä jotain?

Ylipäätään en ole kovin innostunut pomppimistouhuista. Amanda tuntuu yltyvän hyppimään silloin kun se ei tiedä mitä oikein pitäisi tehdä ja silloin kun se haluaa huomiota. Tällä kertaa se pomppi lähdöissä hetken aikaa ennen kuin suostui rauhoittumaan ja seisomaan paikallaan. Kyse ei ole mielestäni siitä, että se haluaisi niin kovasti radalle. Lopussa pomppiminen ja rauhattomuus lisääntyi ja luulen, että se oli väsymystä. Pitääpä seurailla ja miettiä. Jos tälläistä pomppuilua esiintyy enemmänkin, niin kaipa siihen on puututtava tavalla tai toisella.

Ei kommentteja: