lauantaina, lokakuuta 23, 2010

Puolikkaiden treenien vakoilu

Kävin katsomassa puolitavoitteellisten erikoistreenin, jossa oli kontakti- ja hyppytreeni. Kuunteluoppilaana hommasta sai irti yllättävän paljon. Ensinnäkin kontakteille tuli muutama oivallus, joita pitää tästä eteenpäin hyödyntää. Kirjoitin itselleni muistiinpanoja. Kouluttaja laittoi ennen treeniä joukon kysymyksiä, joihin raapustin itsekin vastaukset omien ohjattavien koirien kohdalta. Ja treenin jälkeen kirjasin ylös muistiinpanoja ja korjausehdotuksia. Päällimmäisenä mieleen jäi, että vapauttaminen pitää tästä eteenpäin tehdä vain yhdellä sanalla. Aina sillä samalla ja nimenomaan sanallinen vapautus, ei kädellä huitaisu tai katse yms.

Hyppytreenistä piirsin ylös kokoavan, avaavaan, kaaren ja kahdeksikon. (Ei ole viralliset termit.) Pitänee joku päivä testailla miten moiset multa sujuu. Pila on ilmoitettu Vappu Alatalon hyppykurssille messariviikonloppuna. Sieltä ehkä voinee ammentaa lisää hyppytekniikka-ideoita. Ois ehkä syytä tälläistäkin harjoitella koirien kanssa. Innostavat treenit kaikkineen. Itsellä kohosi taas into tehdä ja opetella. Eipä sillä sitä on muutenkin piisannut.

Otin Totskin kanssa kentällä puomin, kaksi kertaa molemmin puolin. Kerran yritti loikata. Hienosti pysähtyi alas. Vielä se on epävarma, mutta ekaan kertaan nähden selvästi tullut varmuutta. Se on jotenkin niin sulkku ja oli iha täpinöissään taas tekemässä. :)

Ei kommentteja: